Українська правда

Німеччина пропонує Україні руку допомоги в проведенні Євро-2012

Сергей Шемшученко — 28 квітня 2009, 15:22

Україна й Німеччина мають намір домовитися про співпрацю в підготовці до проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Про це після зустрічі з державним секретарем Федерального міністерства економіки й технологій Німеччини Берндом Пфаффенбахом повідомив віце-прем'єр із питань євроінтеграції Григорій Немиря.

За його словами, Німеччина має великий досвід проведення великих спортивних заходів. Віце-прем'єр вказав на зацікавленість України в залученні німецьких компаній до реалізації проектів, пов'язаних з підготовкою до ЧЄ-2012 з футболу, повідомляє "Радіо Свобода".

Зокрема, як заявив урядовець, країни обговорюють можливість підписання рамкової угоди про співпрацю в підготовці Євро-2012, подібної до тієї, яку Німеччина підписала з Південно-Африканською Республікою щодо підготовки чемпіонату світу з футболу в 2010 році.

Крім того, за словами Немирі, Україна зацікавлена в співпраці з Німеччиною в енергетичній, будівельній і транспортній сферах, в модернізації житлово-комунального господарства України та в сільському господарстві.