Українська правда

Нідерланди – Італія. Анонс матчу

Сергей Шемшученко — 9 червня 2008, 10:00

Першим суперником збірної Італії на євро-2008 стане збірна Нідерландів, що перед стартом турнірі позбавилася Арьєна Роббена і Райана Бабеля.

Наставник "адзурри" Роберто Донадоні змінив на тренерській посаді Марчелло Ліппі, що привів команду до перемоги на чемпіонаті світу в Німеччині в 2006 році. Перед двобоєм з жовтогарячими в Берні, а також наступними матчами в групі проти Румунії і Франції, Донадоні визнав, що статус кращої команди світу зобов'язує до певних дій.

"Коли збірна є чемпіоном світу, від неї, природно, чекають багато чого, - визнав тренер. "Люди думають, що перемога в чемпіонаті світу є гарантією успіху. Але адже таке зустрічається і на клубному рівні - те, що ти виграв Лігу чемпіонів, зовсім не означає, що ти виграєш її ще раз. Щораз з'являються нові переможці, і повторити успіх дуже складно".

Капітан команди зразка 2006 року, Фабіо Каннаваро, не зможе зіграти в цій першості через травму гомілкового суглобу, а головним претендентом на місце поруч з Андреа Бардзальі є Марко Матерацци. Тим часом, новий капітан збірної Італії Алессандро Дель Пьєро має серйозну конкуренцію за місце на лівому краю атаки з боку Антоніо Ді Натале. У п'ятницю Крістіан Пануччі потягнув на тренуванні колінне сухожилля, однак Донадоні, що ще за день до матчу роздумував над стартовим складом, оголосив, що правий захисник "у порядку".

"Голландці здорово зіграли в кваліфікації, а в їхньому складі є ряд цікавих і технічно обдарованих гравців. Ми приймаємо це до уваги. Нам буде нелегко", - помітив тренер.

Наостанок наставник італійців пожартував: "Думаю, що голландцям допомагає те, що їхні уболівальники одягаються в усе жовтогаряче - їх легко помітити. З естетичної точки зору, це красиво".

Колишній партнер Донадоні по "Мілану" Марко ван Бастен, що до початку турніру вже позбавився Райана Бабеля, залишився і без вінгера Арьєна Роббена, що вибув з гри із травмою паху принаймні на сім днів. Проте повернулися в загальну групу захисник Маріо Мельхіот і Робін ван Персі, якого турбувало стегно. Тепер форвард "Арсеналу" побореться за місце в складі з Ібрахімом Афеллаєм і Дірком Кайтом.

"Роббен - важливий гравець, і його відсутність стане для нас проблемою. Однак, у відбірковому турнірі ми не раз грали без Арьєна й інших гравців, тому ми усе ще здатні досягти гарного результату", - заявив ван Бастен.

Зробити це в матчі з італійцями буде нелегко - адже жовтогарячі не перемагали "скуадру адзурру" з 1978 року. "Два роки тому вони були чемпіонами світу, і з тих пір їхній склад практично не змінився, - сказав наставник збірної Нідерландів. "На нас чекає важка робота, але ж у нашій складній групі є ще і Франція, і Румунія. Нам треба буде зіграти дуже добре, однак ми спробуємо показати себе".

Офіційний сайт Євро-2008