Українська правда

НХЛ. Ультиматум для Федотенка

Сергей Шемшученко — 25 липня 2002, 12:26

У даний момент в "Тампі" залишилося 12 обмежено вільних агентів, що не мають контракту на майбутній сезон. Четверо з них Андре Руа, Шейн Уїлліс, Ден Бойл і Вацлав Проспав - звернулися до арбітражного суду, а серед інших головною метою генерального менеджера "Блискавки" Джея Фістера є українець Руслан Федотенко, що ще не зіграв жодного поєдинку в складі клубу з Півдня.

По суті, за екс-лівого крайнього "Філадельфії" Фістер віддав майбутню зірку НХЛ. Принаймні, так звичайно розцінюють гравців, вибираних під 4-м номером драфта, нехай вони і не завжди виправдовують очікування. Так що попит з Федотенко буде дуже серйозний, а першим кроком форварда назустріч Фістер вважає його згоду з умовами нового контракту. Українцеві, що забив в минулому сезоні 17 голів і заробив 450 тисяч доларів, запропонований дворічний контракт на 1,5 мільйони, і ні на які поступки Фістер йти не збирається.

"Якщо цей парубок не підпише контракт до початку тренувального збору, він не буде підписаний взагалі, - погрожує Фістер. Всі пам'ятають, до чого призвели торішні капризи Вінні Лекавальє. Він пропустив всю передсезонну підготовку і так і не зумів вийти на свій колишній рівень".

До речі, саме в зв'язці з Лекавальє у другій трійці і планується використати Федотенка. Агент Руслана Давід Шатія пообіцяв, що його клієнт не буде страйкувати. "Не думаю, що ми з Джеєм (Фістером) не знайдемо варіант, який влаштує всіх - говорить Шатія. Нехай не відразу, але ми домовимося".

Нагадаємо, що за 4-й вибір на нинішньому ярмарку талантів (витрачений "Льотчиками" на захисника Йоні Пітканена) Фістер отримав від філадельфійців крім Федотенка ще і два вибори у другому раунді, один з яких був відданий за захисника "Далласа" Бреда Лаковіча. Проте Фістера в Тампі як і раніше критикують за розлучення з 4-м номером драфта, так що репутація нового генерального менеджера "Лайтнінг" багато в чому залежить від підписання Федотенка. І, можливо, саме Федотенко буде диктувати свої умови, а "залякування" Фістера лише допомагають йому зберегти лице.

NHL.Ru