Українська правда

НХЛ. Українець купив "Оттаву"

Сергей Шемшученко — 13 травня 2003, 08:15

Канадець українського походження Євген (Юджин) Мельник офіційно представлений новим господарем команди "Оттава". Трапилося це після того, як у п’ятницю суд провінції Онтаріо санкціонував угоду між канадським мільярдером та клубом "Оттава".

Мельник заплатив за купівлю команди 100 млн. доларів.
Згідно з контрактом, бізнесмен зобов’язався купити хокейний палац "Корал Центра", в якому нині грає клуб. Варто зауважити, що 43-річний канадський мільярдер є власником міжнародної фармацевтичної компанії Biovail Corporation. Для остаточної передачі "Оттави" Мельнику залишилося лише отримати дозвіл ради керівників НХЛ, яка наразі не висловила жодного заперечення. Варто також зауважити, що Мельник уже є власником юнацької хокейної команди "Торонто".

Варто також додати, що на початку року один з найсильніших нині канадських клубів опинився на межі банкрутства. Що більше, виникла навіть загроза того, що Канада втратить ще одну хокейну команду в НХЛ. І саме завдяки Мельнику "Оттава" залишилася канадською. До речі, новий власник "Оттави" зауважив, що як патріот канадського хокею не дозволить, аби країна втратила команду.

"Львівська газета"