Українська правда

НХЛ – результати уікенду

Сергей Шемшученко — 9 жовтня 2000, 16:48

Матчі 8 жовтня

Тампа-Бей – Ванкувер – 4:5
На що може розраховувати команда, якщо вона завдає втричі менше кидків, ніж суперник? Тільки на голкіпера. І ще на вдачу. І якщо з голкіпером було майже все гаразд, то фортуна від "Блискавок" відвернулась. Лише на п’ять хвилин - дві на початку матчу (коли Ванкувер вигравав вже 2:0) і на три в кінці (Ванкувер за три хвилин встиг зрівняти рахунок та вирвати перемогу), але цього вистачило, щоб в підсумку програти.

Анахайм – Сент-Луіс – 1:5
Вигравши в п’ятницю у "Мінесоти" 3:1, "Анахайм" вперше в своїй історії розпочав регулярний чемпіонат з перемоги. Але в неділю, 8 жовтня, "Качок" від душі пощипали зголоднілі сент-луіські "Музиканти".

Незважаючи на нульовий рахунок після першого періоду, в перевазі "Сент-Луiса" не було ніяких сумнівів. "Анахайм" завдавав свої кидки, крім одного, з синьої лінії чи з середньої зони!

За підсумками двох періодів "Сент-Луїс" перекидав опонентів 29-14, до того ж "постріли" господарів не несли особливої небезпеки.

Матчі 7 жовтня

Атланта – Рейнджерс – 1:2
Найбільше у цьому матчі було приділено уваги легендарному Марку Мессьє, який грає за "Рейнджерс". В кінці першого періоду він вже відзначився результативною передачею. Двічі після вилучення гравців "Атланти", які залишилися в меньшості, хокеїсти гостей закидали шайби.

Спочаку росіянини Валерій Каменській, а потім Петро Недвед, закинувши по одній шайбі, принесли перемогу "Рейнджерс". "Атланта" спромоглася лише скоротити відставання в рахунку, шайба на рахунку Стіва Гуолла.

Оттава – Далас – 3:1
Фіналіст Кубка Стенлі програв ще у другому періоді, коли з інтервалом у 10 секунд у їхні ворота влетіло дві шайби. Першу шайбу у ворота "зірок" закинув капітан збірної Росії Олексій Яшин, друга шайба на рахунку Роба Замунера. Єдине на що спормігся "Далас" - це скоротити рахунок до мінімуму, шайбу закинув Герт Маршал, який покарав суперників за порушення правил.

За 41 секунду до фінальної сирени Андреас Дакелль відправив каучуковый диск в порожні ворота "зірок".

Дмитро Христич
Дмитро Христич зліва
Торонто – Монреаль – 2:0
В складі "кленових листків" проводив зустріч українець Дмитро Христич, який виходив переможцем майже у всіх силових сутичках. Основним джокером Торонто в новому сезоні вважають голкіпера Кертіса Джозефа. В надійності "КуДжо" в суботу впевнилися гравці "Монреаль Канадіенс", жоден з 26 кидків не став проблемою для воротаря "Торонто".

Партнери Джозефа зуміли провести дві шайби, тим самим заробивши два очка. Спочатку відзначився екс-монреалець Йонас Хоглунд, а другу і останню шайбу в матчі закинув за три хвилини до фінальної сирени росіянин Сергій Березін.

Баффало – Лос Анджелес – 5:3
Одним з найрезультативніших матчів суботи була гра "Баффало" і "Лос Анджелеса". При цьому "Сейбрз" виявили волю до перемоги: їм прийшлося відігрувати дефицит у дві шайби. Дві шайби у цій зустрічі закинув гравець "Сейбрз" Вацлав Варада.

Кароліна – Вашингтон – 3:3
Столичних хокеїстів від поразки врятував Ріхард Зеднік, який за 1 хвилину і 47 секунд до закінчення основного часу звів на нівець всі зусилля "Ураганів". Варто зауважити , що гості двічі по ходу зустрічі виявили характер, і змогли при рахунку 0:2, а потім 2:3 вирвати очко.

Едмонтон – Колорадо – 1:1
У другому домашньому поєдинку "Едмонтона" глядачі знову стали свідками блискучої гри воротаря "Нефтяників" Томмі Сало. Лише в середині другого тайму гості змогли розпечатати Сало, але це була остання помилка шведського воротаря в цей вечір.

Філаделіфія – Бостон – 1:5
Як і в матчі "Торонто" - "Монреаль", у даному матчі не обійшлося без чудової гри голкіпера однієї з команд. На цей раз героєм зустрічі став воротар "Бостона" Байрон Дафо. Але вклад в перемогу його партнерів по команді був не менш відчутним: забивши 5 голів, вони допомогли "Бостону" одержати впевнену перемогу на виїзді над одним з фаворитів Ліги - 5:1.

Коламбус – Чікаго – 3:5
Коли новачок Ліги "Коламбус" лідирував в рахунку – 3:0, складалося враження, що сенсації не уникнути. Але… "Хокей – гра, яка продoвжується 60 хвилин, а не 12", - мав констатувати по закінченні гри воротар "Коламбуса" Рон Тагнатт. Результат першого в їх історії матча у НХЛ був для "Блакитних Піджаків" печальним.

Фінікс – Міннесота – 4:1
Матч у Фініксі для місцевих "Койотів" розпочався з непримного сюрпризa у вигляді пропущеної шайби. Але це була остання шайба, яка побувала в їх воротах у цьому матчі. Після пропущеної шайби господарі прийшли до тями й закинули чотири шайби, які й визначили переможця у цій зустрічі.

Пітсбург – Нешвіл – 3:1
Початок сезону для "Пінгвінів" і "Хижаків" пройшов в дещо незвичній для них обстановці - старт команди проводили не в себе дома, а в країні, де хокей не користується популярністю. Гостинність токійських мешканців не співпадала з якістю крижаного покриття місцевої Саітама Супер Арени, що відзначили тренери обох команд після першої зустрічі. Незважаючи на цю обставину, гравці "Піттсбург Пінгвінз" бажали взяти реванш після вчорашньої поразки і показати японському глядачу всю красу найшвидшої гри в світі, і це їм вдалося.

Інформація і фотографії NHL.Ru