Українська правда

НХЛ. Останні переходи

Сергей Шемшученко — 12 березня 2003, 18:47

Вчора о 22-й годині за київським часом в Національній хокейній лізі закінчився Юр”єв день – останній день, коли в НХЛ дозволені переходи.

Нагадаємо, що незабаром завершиться регулярна першість і розпочнуться матчі плей-офф Кубку Стенлі. Зрозуміло, що перед поєдинками де кожна закинута шайба буде на вагу золота, клуби які претендують вибороти престижний трофей підписують контракти з досвідченими хокеїстами.

Так минулорічний володар Кубку Стенлі – "Детройт", який вже давно планував придбати атакуючого захисника, підписав угоду з 33-річним Метью Шнайдером, який до речі є володарем Кубку Стенлі-93. Цікаво, з початку керівництво "Червоних крил" планувало придбати киянина Олексія Житника, але не вийшло.

Героєм другого обміну дня став Валерій Буре, який перейшов з "Флориди" до "Сент-Луісу". Цікаво, що "блюзмени" йшли на ризик придбавши гравця, який не закидає шайб починаючи з 9-го листопада. А останні три тижні Буре-молодший через травму коліна взагалі не грав. Цікаво, що його заробітна плата складає 3 мільйони доларів на рік.

Також серед 21-го трансферу, які відбулись вчора в НХЛ, слід виділити перехід 40-річного Дуга Гілмора з "Монреаля" до "Торонто". "Калгарі" віддав в "Анахайм" форварда Скотта Нідермайера. А "Чикаго" за перехід Сергія Березіна до "Вашингтону", одержало від столичного клубу право вибору у 4-му раунді драфту 2003 року.

Громадське радіо