Українська правда

НХЛ нам не допоможе?

Сергей Шемшученко — 15 квітня 2004, 16:19

У неофіційному рейтингу команд-учасниць перед чемпіонатом світу з хокею, який стартує 24-го квітня в Чехії національна збірна України знаходиться на 12-му місці. Саме на такій позиції українська команда завершила минулорічну першість у Фінляндії. До речі, після того "провалу", саме так назвали його в Федерації хокею України був звільнений з команди найдосвідченіший тренер України Анатолій Богданов. Однак, після чеського чемпіонату рейтинг української команди може бути ще нижчим.

Принаймні, не допоможе 100% українській команді Дмтро Христич, що травмований, а також під великим сумнівом приїзд до "синьо-жовтих" наших НХЛ-овців Олексія Понікаровського з "Торонто" та Руслана Федотенка з "Тампи". Уся справа у тому, що нинішні команди українців продовжують виступати у плей-офф НХЛ, причому доволі вдало. Але якщо станеться так, що обидва клуби програють, то все-одно очікувати заокеанських збірників навряд чи прийдеться. Вся справа у тому, що гравцям, щоб оформити чеську візу прийдеться спочатку прилетіти до Києва й особисто з'явитися в посольство, а це займатиме не так вже й мало часу.

Нинішній керманич української команди Олександр Сеуканд менш ніж за 10-днів до старту чемпіонату говорить, що головна задача – це залишитися серед еліти. "Наша мета скромна - утриматися серед еліти. – Щоб вижити в компанії, яка нам дісталася, потрібно перш за все добре захищатися. Звідсіля й вибір контратакуючої тактики."

В Чехію у складі збірної України відправляться 22 хокеїсти. На даний момент Сеуканд назвав лише трійку воротарів, який полетить до Острави – це Симчук, Бруль та Карпенко. Кістяк же збірної визначиться після завершальних товариських матчів з нижегородським "Торпедо". Хоча для себе Сеуканд вже визначився зі складом. Нагадаємо, що збірна на чемпіона світу в Чехії виступить у групі В разом з командами США, Словаччини та Фінляндії. Перший матч українці проведуть зі словаками 24-го квітня.