Українська правда

НХЛ. Кубок Стенлі у "Детройта"

Сергей Шемшученко — 14 червня 2002, 10:09

Клуб "Детройт Ред Уїнгз" став володарем Кубка Стенлі, перегравши в фінальній серії "Кароліну Харрікейнз" з рахунком 4-1. П'ятий матч серії, який став заключним, "червоні крила" проводили на своєму майданчику і не упустили можливості достроково відсвяткувати чемпіонство. Вигравши з рахунком 3:1 "Детройт" зробив непотрібним дві дуелі, що залишилися. Два голи в останньому матчі забив Брендан Шенахан.

Свій перший перстень отримає знаменитий чеський воротар Доміник Гашек, який багато разів в складі колишніх клубів (довше усього чех грав за "Буффало Сейбрс") завойовував індивідуальні призи, а ось головний командний трофей розділив з товаришами лише на в кінці кар'єри.

Ну і, нарешті, черговий Кубок Стенлі довівся на частку найбільшого тренера НХЛ Скотті Боумена. Цей фахівець, якого називають "останнім з могікан", привніс в американський хокей багато що від радянськогосам же він не раз визнавав, що вважає найкращим тренером світу російського Анатолія Тарасова. Всі знання Боумена не раз допомагали його командам вигравати в самої професійній лізі світу. Ось і в цьому сезоні "крила" під його керівництвом спочатку упевнено і зовні легко виграли регулярний чемпіонат, а потім стали кращими і в плей-офф.

Кубок Стенлі. Фінальна серія. "Детройт Ред Уїнгз" – "Кароліна Харрікейнз" - 3:1 (рахунок в серії - 4-1).

РТР-спорт