Українська правда

НХЛ. Форвард "Сент-Луїса" заарештований за підозрою у замовленні убивства

Сергей Шемшученко — 17 квітня 2004, 12:38

Нападаючий клуба НХЛ "Сент-Луїс Блюз" Майк Дантон заарештований у п'ятницю. Як повідомив Associated Press представник ФБР, хокеїст обвинувачується в участі в замовленій убивства.

23-річний Дантон був заарештований в аеропорту в Сан-Хосе, штат Каліфорнія, відразу після матчу серії плей-офф із місцевим клубом (1:3). Відповідно до карної справи слідчих органів штату Іллінойс, хокеїст повідомив своїй 19-річній подрузі Каті Вольфмайер, що з Канади приїхав найманий убивця з метою його ліквідації. Після цього, Дантон попросив знайти її іншого найманого убивцю і пообіцяв як оплату $10 тисяч.

Вольфмайер дала свідчення, що передала прохання Дантона іншій особі, іменованому в справі як " свідок, що співробітничає,". При зустрічі з цим свідком Дантон показав йому свій будинок, де він повинний був убити кіллера.

У результаті був убитий чоловік. Дантон же заявив, що в його будинок проникли два грабіжника. Один був убитий, а інший зумів піти, забравши $3 тисячі хокеїста. Представник ФБР заявив, що немає поки ніяких свідчень про те, що убитий чоловік намагався сам "ліквідувати" Дантона.

www.sport.rbc.ru