Українська правда

НХЛ. Федотенко виводить "Тампу" у фінал Кубка Стенлі

Сергей Шемшученко — 23 травня 2004, 19:46

Український форвард "Тампи-Бей" Руслан Федотенко зі своєю командою вийшов до фіналу Кубка Стенлі. У сьомому матчі серії з "Філадельфією" "блискавки" перемогли з рахунком 2:1, а Федотенко закинув свою 9-ту шайбу в плей-офф та 6 у ворота своєї колишньої команди.

Попри виходу до фіналу "Тампа" отримала свій перший приз сезону. Дейву Андрейчаку був вручений Кубок принця Уельского, що одержує команда, що виграла плей-офф у Східній конференції. Символічно, що прийняв цю нагороду саме Андрейчак - для того, щоб дійти до фіналу Кубка Стенлі, йому довелося чекати 22 роки, повідомляє Газета.Ru .

Серія з "Калгарі" розпочнеться вже 25 травня і "Тампа" буде в ній вважатися фаворитом.

За підсумками регулярного чемпіонату вона зайняла перше місце на Сході, у той час як "Калгарі" у Західній конференції фінішував лише шостим. У єдиній особистій зустрічі цих клубів у минулому сезоні "Лайтнінг" були сильніше - 6:2, причому хет-трик тоді зробив Сент-Луїс.

Зате "Флеймз" мають куди більші традиції - у їхньому активі 22 плей-офф і завойований у 1989 році Кубок Стенлі. Досягнення "Тампи" куди скромніше - лише три плей-офф. Але головною перевагою канадського клуба буде те, що вони завершили свою серію з "Хосе" у шести матчах, і одержали три зайвих дні на відпочинок.