Українська правда

НХЛ. Федотенко виграв в екс-українця Бабчука

Сергей Шемшученко — 4 березня 2004, 13:02

При нормальному розвитку та фінансування хокею в Україні представництво вітчизняних гравців в найсильніший хокейній Лізі мало в чому б поступалося б росіянам. Поки ж в НХЛ успішно грає лише двоє українців: Руслан Федотенко та Олексій Понікаровський. У черговому матчі знову відзначився форвард "Тампи" Руслан Федотенко. У грі проти "Чикаго", Федотенко закинув шайбу та віддав результативну передачу, а його команда отримала перемогу з рахунком 3:5.

Примітно, що в складі "Чикаго" виступав також колишній українець, а нині росіянин Антон Бабчук. 20-річний хокеїст був менш помітний, ніж його колишній співвітчизник, проте, результативну передачу віддав.

Цікаво, що Бабчук народився у Києві. До 13-ти років виховувався у київській хокейній школі "Крижинка", а потім, як і більшість своїх колег поїхав на заробітки до Росії. У російській Суперлізі Бабчук виступав за "АК Барс".

Пізніше Бабчук вже став громадянином "старшого брата", забувши про те, де народився... На даний момент він чемпіон світу серед юніорів у складі збірної Росії. До речі, Бабчук є однолітком, ще одного екс-українця Миколи Жердєва, який нещодавно зі скандалом втік з Росії в НХЛ.

Поки в НХЛ в Бабчука справи йдуть не так добре. За "Чикаго" він провів лише 5-ть матчів. Проте варто помітити, що Бабчук перейшов в НХЛ наприкінці 2002 року і був обраний у першому раунді драфту під номером 21.

Результати матчів за середу

Баффало – Оттава - 4:3
Шайби: Друрі – 2, Афіногенов, Шатан – Альфредссон – 2, Хосса

Детройт – Калгарі - 2:1
Шайби: Моуерс, Зеттерберг – Ігінла

Чикаго – Тампа-Бей - 3:5
Шайби: Калдер, Белл, Рууту – Федотенко, Лекавальє, Модін, Річардс, Саріч

Колорадо – Ванкувер - 5:5
Шайби: Сакік 3, Тангуей - 2 – Малік, Моррісон, Неслунд, Олунд, Сопел

Анахайм – Міннесота - 2:0
Шайби: Палссон - 2

Сан-Хосе – Монреаль - 4:3
Шайби: Дамфусс, Стюарт, Штурм, Дімітракос – Марков, Перро, Рібейро

Даллас – Коламбус - 4:2
Шайби: Герін - 3, Барнс – Неш 2

Флорида – Нью-Джерсі - 2:5
Шайби: Нілсон, Колнік – Еліаш - 2, Гомес, Нідермайер, Джионта

Філадельфія – Нешвілл - 5:2
Шайби: Джонссон - 2, Амонті, Капанен, Жамнов – Уокер, Холл.