Українська правда

Негативну інформацію про хід підготовки до Євро-2012 в Україні поширює Росія?

Сергей Шемшученко — 3 листопада 2008, 16:19

Понеділкові газети продовжують обговорювати справи ЄВРО 2012, нового керівництва Польського Футбольного Союзу і про те, що за інформаціями про поганий стан підготування України до футбольного європейського чемпіонату може стояти Росія, повідомляє "Польське радіо".

"Rzeczpospolita" цитує колишню міністр спорту Польщі Ельжбєту Якуб‘як: "Відмова проводити ЄВРО 2012 з Україною, була б катастрофою для польської східної політики. Це не тільки спортивний проект, це також і політичний проект і було б добре, аби уряд це усвідомив.
Росія зацікавлена в тому, аби така європейська імпреза в Україні не відбулася. В Україні існує також сильна проросійська фракція, тому до нас ще не раз доходитимуть не завжди правдиві інформації".

Тим часом, міністр спорту Мірослав Джєвєцький у цій же газеті наголошує: "Чемпіонат будемо проводити з Україною, переговорів з Німеччиною ми не мали".

Газета "Polska.The Times" повідомляє: не дивлячись на офіційні заяви про те, що у Німеччині теми ЄВРО 2012 не існує, в кабінетах німецької Футбольної Федерації ця справа живе своїм життя. Журналіст найпопулярнішого бруківця BILD Вальтер Штратен говорить, що він чув, - "коли б Україна не впоралася, то ми будемо готові. Вистачить, що УЄФА проголосить відповідний наказ за рік до старту, - ми встигнемо".

З іншого боку, "Gazeta Prawna" переконує: "Польща може сама організувати ЄВРО 2012":
"Одне є певним - з Україною чи без неї, - організація футбольного чемпіонату Європи повинна бути для Польщі пріоритетом. Якщо ми завалимо підготування і УЄФА відбере у нас цю імпрезу, то ми провалимо найголовніший іспит з часів трансформації. А якщо нам вдасться, то ми докажемо, що полякам можна довіряти і ми здобудемо великий кредит довіри" - пише "Gazeta Prawna".