Українська правда

Найгірші серед найкращих

Сергей Шемшученко — 28 грудня 2003, 20:31

Дві поразки, 19-ть пропущених та 0 забитих шайб – такий результат молодіжної збірної України на першості світу з хокею у Фінляндії після двох зіграних матчів. У першій грі турніру українці були розгромлені командою Чехії з рахунком 8:0, а у матчі 2-го туру над підопічним Сергія Лубніна познущалася збірна Швейцарії. Цього разу у ворота українців влетіло 11-ть "сухих" шайб.

Причому по воротах своїх суперників гравці молодіжної збірної України у двох зустрічах нанесли лише 21 кидок, а у відповідь отримали 111-ть... Цікаво, що у грі з командою з країни сиру та банків українці були удвічі дисциплінованіше ніж їх суперники, хоча на рахунку це не відобразилося, навіть навпаки. 33-ти хвилин штрафу отримали швейцарці та 16-ть українці. У грі з чехами 10-ть штрафних хвилин у наших співвітчизників та 8 у їх суперників.

У цілому, якщо враховувати рівень українського чемпіонату та фінанси, які вкладаються у вітчизняний хокей, то нічого дивного у таких результатах немає. І те, що "молодіжка" виступає серед кращих команд світу – це вже успіх, але, від таких регбійних результатів гіркий присмак все одно залишається.

У групі В українцям залишилося провести ще два матчі. І "сюрпризи" у рахунку для українців ще можливі, причому у бік зростання... У понеділок 29-го грудня збірна України зіграє з лідером групи В командою Канади, яка у неділю обіграла швейцарців з рахунком 7:2, а в заключній грі протистоятимуть фінам.

Що стосується перспектив збірної України, то навіть у разі програшу всіх матчів українці гратимуть у втішному турнірі за право залишитися серед еліти. У групі А, де грають збірні Росії, Швеції, США, Словаччини та Австрії – є також свій явний аутсайдер. У ролі спаринг-команди у цій групі виступають австрійці, які як і українці не закинули жодної шайби, але пропустили на 4 менше.

Група В.

Швейцарія – УКРАЇНА – 11:0 (3:0, 5:0, 3:0).

Чехія – УКРАЇНА – 8:0 (4:0, 4:0, 0:0).

Турнірне положення: 1. Канада – 2 матчі, 4 очка (різниця шайб 10-2). 2. Чехія – 1, 2 (8-0). 3. Швейцарія – 2, 2 (13-7). 4. Фінляндія – 1, 0 (0-3). 5. УКРАЇНА – 2, 0 (0-19).