Українська правда

Нападаючого збірної України повернули у команду вболівальники

Сергей Шемшученко — 7 вересня 2002, 16:01

Клуб німецької Оберліги EVF Leopards з Фюссена уклав договір з нападаючим збірної України Валентином Олецьким. При підписанні контракту виникли труднощі "технічного" характеру. Оскільки по закінченні попереднього сезону Олецький залишив Фюссен, керівництвом клубу в міжсезонні на позиції легіонерів були запрошені інші хокеїсти.

До моменту, коли у середині серпня Олецький виразив бажання продовжити виступати за фюссенський клуб у команді нараховувалося вже шість легіонерів. А так, як бюджет клубу обмежений, грошей на зарплату ще одного легіонера там передбачено не було - і тому керівництво клубу оголосило безпрецедентну акцію, що отримала назву "Four and More", в якій вболівальникам і спонсорам пропонувалося в найкоротший термін зібрати 17.000 Euro тих, що призначаються для зарплати Валентину Олецькому.

На теперішній момент вже зібрано біля 7.100 Euro, але керівництво клубу упевнене, що у найближчому майбутньому набереться необхідна сума. Разом з тим, у зв'язку з приходом Олецького клубу довелося розлучитися з двома легіонерами - Дмитром Криворуцьким і Павлом Мойтеком. Таким чином Валентин Олецький став п'ятим легіонером у команді, причому четвертим з України(крім нього Україну в клубі представляють захисник Олександр Муханов і нападники Руслан Безщасний і Сергій Харченко).

Після придбання Олецького команді поставлені найвищі цілі - зайняти перше місце в Оберлізі.

Гнєздо