Українська правда

На стадіоні у Познані розпочались роботи з монтажа сталевих конструкцій даху

Сергей Шемшученко — 2 червня 2009, 09:14

Закінчилася весняна частина чемпіонату Польщі 2008/2009, а з нею закрилась на реконструкцію головна арена Познані. Як було вирішено раніше, 1-го червня розпочались роботи по монтажу сталевих конструкцій даху. Це найскладніша фаза модернізації стадіону "Лех". Для виконання якої необхідно прибрати газон з майданчику. Роботи цього етапу будівництва завершаться 28 вересня 2009-го року.

В той самий час, коли підписувався протокол, вже розпочався перший етап робіт. Спеціальний пристрій збирає траву зі спортивного майданчика, а наступні пояси газону згортаються в рулони. Далі на місті поляни будуть укладені бетонні плити, на яких розташуються будівельні крани, за допомогою яких відбудеться монтаж сталевих конструкцій. Головна конструкція складається з 4-ьох ферм та важить близько 4 тис.тонн. Під нею розташуються додаткові опори, які будуть забетоновані по кутах трибун.

Пізніше на фермах та залізобетонних опорах будуть змонтовані сталеві дугові конструкції, які втримуватимуть мембранне покриття даху. Завдяки цьому на арені буде покращена акустика. Зробивши це, стадіон зможе розраховувати на високу категорію об'єкту, що допоможе йому влаштовувати масові святкові заходи та вечірки, як, наприклад, матчі Євро-2012.

2012ua.net