Українська правда

На стадіоні "Металіста" встановили нову систему освітлення

Сергей Шемшученко — 12 травня 2009, 10:18

Потужну сучасну систему освітлення, яка повністю відповідає вимогам УЄФА, змонтовано на даху Східної і Західної трибун стадіону "Металіст" у Харкові.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на групу DCH - ключовому інвесторі підготовки Харкова до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

На стадіоні завершено встановлення конструкцій даху над Північною трибуною і зараз роботи перемістилися на Південну трибуну.

Біля Західної трибуни вже збудовано три поверхи багатофункціональної прибудови, де міститимуться роздягальні для футболістів, прес-центр, ресторан на 360 місць і сім скай-боксів, де vip-персони зможуть спостерігати за матчами з особливим комфортом.

Окрім того, завершується благоустрій фасаду і території стадіону. Укладено тротуарну плитку біля Північної і Східної трибун. На Північній трибуні ведуться облицювальні роботи. Відповідно до графіка підготовки основну частину робіт із реконструкції ОСК "Металіст" буде завершено вже до вересня 2009 року, тобто майже на рік раніше за термін, встановлений УЄФА для ключових спортивних об'єктів Євро-2012.

Фінішують роботи й на інших об'єктах футбольної інфраструктури Харкова, які будуть задіяні при проведенні європейської першості. Зокрема, завершено облицювання фасаду будівлі Дитячо-юнацької футбольної академії (ДЮФА), де планується розмістити технічний персонал і ЗМІ, які висвітлюватимуть матчі. Тут уже ведуться внутрішні оздоблювальні роботи і до кінця травня комплекс ДЮФА буде остаточно здано в експлуатацію.

Підходить до кінця також і будівництво нового корпусу навчально-тренувальної бази ФК "Металіст", на якій планується розмістити одну з команд-учасниць Євро-2012. Нині там ведуться оздоблювальні й облицювальні роботи. Плановий термін здачі об'єкта - липень 2009 року.