Українська правда

На престижному турнірі в Кореї Синявський і Прокоф'єва зупинилися за крок від медалей

Сергей Шемшученко — 18 січня 2010, 09:09

Українські дзюдоїсти так і не зуміли піднятися на п'єдестал пошани першого в історії дзюдо турніру серії "Мастерс", який завершився в Сувоні (Корея).

Найбільш близькими до завоювання медалей були Вадим Синявський (90 кг) та Марина Прокоф'єва (+ 78 кг), які поступилися своїм суперникам у чвертьфіналі, інформує judoinfo.kiev.ua.

Переможець Кубка Світу в Улан-Баторі (Монголія) 22-річний Вадим Синявський у чвертьфіналі зустрівся з чинним чемпіоном світу Лі Кью-Вон з Кореї. Наш борець чотири хвилини на рівних боровся з титулованим суперником і навіть змусив суддів двічі покарати корейця за пасивність. Однак за хвилину до завершення сутички, Лі вдалося провести свій коронний кидок через спину з колін, що отримав від суддів найвищу оцінку - "іппон".

Марина Прокоф'єва зустрілася з китаянкою Куін Кіань. Азіатка активно почала сутичку, атакуючи Прокоф'єву в стійці, при цьому продовжуючи кожну свою дію і переслідуванням в партері. Одна з таких атак китаянки завершилася переворотом на утримання і позбавила нашу команду останнього шансу на медаль.

Усього лише по одному поєдинку провели в Кореї Артем Блошенко (100 кг), Станіслав Бондаренко (+ 100 кг) та Анастасія Матросова (78 кг). Блошенко не зумів впоратися з традиційно незручним для себе суперником - Дмітрієм Петерсом з Німеччини. У рівній сутичці більш успішним виявився німець, якому вдалося провести два кидка на "ваза-арі".

Бондаренко пропустив кидок через спину з колін проти ліктя від Іслама Ель Шехабі з Єгипту, а Матросова вже на першій хвилині поєдинку не знайшла аргументів проти кидка через спину з колін у виконанні японки Сайякі Анаі.

У неофіційному командному заліку впевнену перемогу здобули родоначальники дзюдо японці. В активі представників Країни сонця, що сходить, 21 нагорода різного гатунку - 6 золотих, 5 срібних і 10 бронзових.

На другому місці - господарі татамі дзюдоїсти Кореї, що завоювали 3 золоті, 4 срібні та 2 бронзові медалі. Замкнули трійку призерів дзюдоїсти Франції - 2 "золота", 2 "срібла" та 3 "бронзи". Всього впродовж двох днів змагань на п'єдестал пошани піднімалися представники 14 держав.