Українська правда

На підготовку до Євро-2012 у 2009 році з бюджету виділять 750 мільйонів євро

Сергей Шемшученко — 28 лютого 2009, 12:17

У 2009 році на реалізацію проектів у межах Євро-2012 з українського бюджету буде виділено близько 750 млн євро.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Іван Васюник на прес-конференції у Варшаві, присвяченій підготовці України й Польщі до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, повідомляє ukrinform.ua.

Урядовець поінформував, що триває інтенсивна підготовка ключових об'єктів до ЧЄ-2012, і кожне з українських міст-претендентів зберігає шанси потрапити до переліку чотирьох основних міст, які прийматимуть турнір. І.Васюник також підкреслив, що "до 2012 року в Україні на 100 відсотків буде шість нових стадіонів". Він нагадав, що в Дніпропетровську спортивна арена вже готова, а в Донецьку та Харкові будівництво завершиться в 2009 році.

Крім того, віце-прем'єр поінформував, що на НСК "Олімпійський" в Києві тривають щоденні інтенсивні роботи, на реалізацію цього проекту в 2009 році буде виділено понад 100 млн дол. США. Урядовець запевнив, що на стадіонах у Львові та Одесі також проводяться активні роботи. "До кінця квітня у Львові будуть завершені роботи із закладення фундаменту та розпочнеться зведення трибун", - поінформував він.

Інформуючи про стан будівництва аеропортів в Україні, І.Васюник повідомив, що 2008 рік став переломним у реалізації цього напряму підготовки до ЧЄ-2012. За його словами, найближчим часом завершаться всі проектні роботи. Вже збудовано злітно-посадкові смуги у Києві в аеропортах "Бориспіль" та "Жуляни", завершується будівництво в Донецьку. Крім того, за два тижні прокладатимуть ЗПС у Львові, а через місяць - у Харкові. На реалізацію цих проектів, за словами І.Васюника, необхідно максимум два літні сезони. В цьому контексті він зазначив, що триває зведення терміналів у Києві та Харкові, а в деяких інших містах будівництво розпочнеться в другому кварталі 2009 року.

"Тож Україна до травня 2009 року впевнено почуватиметься при виборі чотирьох із шести міст до "УЄФА. Євро-2012", - підсумував І.Васюник.