Українська правда

На пекінських стадіонах парасольки і їжа будуть під забороною

Сергей Шемшученко — 15 липня 2008, 16:19

Глядачам Літньої Олімпіади в Пекіні не дозволять відкривати парасольки і проносити з собою їжу та напої на трибуни стадіонів, повідомив у понеділок представник оргкомітету Оліпійських ігор Чжан Чженьлян.

"Наше основне завдання - забезпечення безпеки і комфорту учасників, гостей і глядачів майбутньої Олімпіади, в зв'язку з цим оргкомітет опублікував перелік предметів, заборонених до проносу на стадіони, а також правила поведінки глядачів" - говорить Чжан Чженьлян. "Здебільшого обмеження ідентичні тим, що були встановлені під час Олімпіади у Сіднеї і на Афінських Іграх", - відзначив він.

Деякі розбіжності стосуються національних особливостей країни-організатора Ігор. Новою у переліку стала заборона відкривати парасольки у "сидячій" зоні стадіону. "Використання парасольок влітку дуже поширене серед місцевих мешканців для захисту від сонця, тому ми попереджаємо глядачів про те, що, відкриваючи їх, вони заважають іншим", - говорять в оргкомітеті. Як альтернатива глядачам запропоновано активно користуватися кремами для захисту від сонця.

До заборонених до проносу предметів віднесли також зонти-тростини, сумки, які власник не може розмістити на своєму сидінні, штативи для фото- і відеоапаратури. У місця проведення змагань категорично заборонено проносити професійну відеотехніку без дозволу на зйомку або трансляцію.

На стадіон не можна буде брати їжу, напої, велосипеди, ролики і інші транспортні засоби за винятком інвалідних колясок, а також проводити тварин, окрім собак-поводирів.

РИА-Новости