Українська правда

На ЧС-2007 збірна України буде грати у підмосковних Митищах

Сергей Шемшученко — 11 липня 2006, 18:15

Міжнародна хокейна федерація офіційно затвердила перенос частини чемпіонату світу 2007 року із Санкт-Петербурга в підмосковні Митищі. Інша частина світової першості, у тому числі і вирішальні матчі, починаючи з 1/4 фіналу, пройдуть у Льодовому палаці, що будується у Москві на Ходинському полі.

Спочатку планувалося, що на попередньому етапі в Північній столиці виступлять команди груп "А" (Швеція, Швейцарія, Латвія й Італія) і "D" (Фінляндія, Росія, Україна і Данія). Природно, організатори розраховували на великий приплив у Пітер шведських і фінських вболівальників. Однак на Конгресі ІІХФ у травні в Ризі був змінений регламент у частині "спарювання" команд у 1/4 фіналу.

Тепер за путівки у четвірку кращих будуть сперечатися збірні з однієї групи кваліфікаційного етапу. А це означає, що господарі ЧС у випадку успішного виступу практично весь турнір проведуть поза Москвою.

Зараз планується, що команди груп "А" і "D" зіграють у новому палаці на Ходинкі. А в Митищах виступлять збірні груп "В" (Чехія, США, Білорусія й Австрія) і "С" (Канада, Словаччина, Німеччина, Норвегія). Як нагадує ІТАР-ТАРС, 71-й чемпіонат світу пройде з 27 квітня по 13 травня майбутнього року.

РТР-спорт