Українська правда

На чемпіонаті Європи українські паралімпійці виграли 105 медалей

Сергей Шемшученко — 12 липня 2011, 18:50

Українські паралімпійці виграли чемпіонат Європи з плавання, що проходив з 2 по 10 липня у Берліні. У доробку української команди 105 нагород, серед яких 41 золота, 37 срібних та 27 бронзових медалей. Окрім того, нашими спортсменами встановлено 9 рекордів світу та 7 рекордів Європи.

Найбільше медалей для України виграли наступні спортсмени:

- 17-річний Євгеній Богодайко (ураження опорно-рухового апарату) - 6 медалей, з яких п'ять золотих і одна срібна. Три рекорди - один світовий і два європейських.

- 26-річний Дмитро Виноградець (ураження опорно-рухового апарату) - 5 золотих медалей.

- 26-річний Максим Веракса (вади зору) - 5 медалей, з яких чотири золотих і одна срібна.

- 21-річна Ольга Свідерська (ураження опорно-рухового апарату) - 4 медалі, з яких три золотих і одна срібна. Три рекорди - один світовий і два європейських.

- 24-річний Віктор Смирнов (вади зору - тотально незрячий) - 7 медалей, з яких дві золотих, три срібних та дві бронзових. Один рекорд Європи.

- 26-річна Ірина Балашова (вади зору) - 5 медалей, з яких дві золотих та три срібних.

- 30-річна Наталія Прологаєва (ураження опорно-рухового апарату) - 5 медалей, з яких дві золотих, дві срібних і одна бронзова. Один світовий рекорд.

- 23-річний Олексій Федина (вади зору) - 5 медалей, з яких дві золотих, одна срібна і дві бронзових. Один світовий рекорд.

- 31-річна Ірина Соцька (ураження опорно-рухового апарату) - 4 медалі, з яких дві золотих, одна срібна і одна бронзова. Один світовий рекорд.

Загалом українські паралімпійці вибороли 99 медалей у індивідуальних запливах і 6 медалей в естафетах.