Українська правда

Montreal Canadiens продали разом зі стадіоном

Сергей Шемшученко — 2 лютого 2001, 10:52

Канадська пивоварна компанія Molson погодилася продати контрольний пакет акцій легендарної хокейної команди Montreal Canadiens, а заразом з ним і стадіон Molson Centre. Тепер володарем всього цього господарства став бізнесмен з штату Колорадо Джордж Жілетт-молодший, який виклав за все це 275 млн. канадських доларів, тобто $183 млн.

Генеральний директор компанії Molson Деніел ОХНілл заявив, що умови купівлі – продажу забороняють переїзд клубу до іншої країни. І до того ж у ще Molson залишається 20% акцій Montreal Canadiens і подальший перепродаж клубу можливий тільки після того, як канадська компанія відмовиться від його купівлі.

Новий володар клубу та стадіону на додаток, Жілетт (який до того ж є головою ради директорів і генеральним директором концерну Booth Creek Ski Holdings і контролює ряд інших компаній), заявив, що ставить собі за мету виграти з Montreal Canadiens 25-ий розіграш Кубку Стенлі. Відома канадська команда, гравцем якої був легендарний Уейн Гретцкі, брала участь у всіх 24 розіграшах Кубку Стенлі. Але останні два роки були для клубу відверто невдалими: Montreal Canadiens навіть не потрапляла в плей-офф. Швидке зростання зарплат хокеїстів, фінансові труднощі через нестійкість канадського долара і високі податки на нерухомість примусили Molson в червні минулого року ухвалити рішення про продаж команди і стадіону, повідомляють Ведомости