Українська правда

Модернізація стадіону у Познані до Євро-2012 значно випереджає графік

Сергей Шемшученко — 9 квітня 2009, 11:24

Модернізація стадіону у Познані до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року значно випереджає графік. Про це напередодні повідомив голова спілки Euro Poznan 2012, яка відповідає за організацію чемпіонату у місті, Ришард Дембіньський, ukrinform.ua.

"Випереджаємо графік на 30-40 відсотків. У днях це становить три-чотири тижні", - заявив він. Чиновник, однак, застеріг від надмірного оптимізму, оскільки випередження стосується земельних робіт, а коли розпочнеться складна робота з монтування залізобетонних конструкцій, то цей прогрес значно сповільниться. За його інформацією, на будівельному майданчику зараз щодня працюють понад 200 осіб.

Найбільш складним для виконання він назвав етап будівництва покрівлі спортивної арени. "На кріплення конструкції даху витратять сім тисяч тон сталі, яку потрібно буде ще підняти на висоту 50 метрів", - наголосив Р.Дембінський.

Для уточнення подальшого графіку виконання робіт спілка Euro Poznan 2012 зараз проводить консультації з футбольним клубом "Лєх" (Познань), який експлуатує стадіон. Р.Дембіньський зазначив, що це робиться для мінімізації незручностей для команди, оскільки через модернізацію арени частину поєдинків вона буде змушена проводити на інших стадіонах. Уточнена інформація щодо подальшого графіку виконання робіт з'явиться через два-три тижні, констатував він.

Інформується також, що на стадіоні встановлено другу веб-камеру, яка дозволятиме слідкувати за інтенсивністю робіт при будівництві однієї з трибун.