Українська правда

Міністр спорту Польщі задоволений підготовкою країни до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 24 лютого 2009, 15:36

Міністр спорту та туризму Польщі Мірослав Джевецький високо оцінив підготовку країни до Євро-2012.

"У деяких аспектах проекту ми випереджаємо графік. Під час останнього візиту УЄФА навіть здивувалося нашою надзвичайно активною роботою. Якщо говорити про червоні клітинки на карті підготовки до Чемпіонату, то вони стосуються лише аеропортів", - повідомив міністр.

Чиновник висловив задоволення станом будівництва Національного стадіону у Варшаві. Він відзначив, що поки не прийнято рішення щодо повної назви спортивної арени.

"Можливо, продамо право імені на стадіон, як це робиться у світі, а кошти від цього йтимуть на утримання спортивної арени протягом багатьох років. Це було б цікавим рішенням", - наголосив М.Джевецький.

Він також повідомив, що розглядається можливість назви головної алеї, яка вестиме до стадіону, на честь Ришарда Сівца. У 1968 році він вчинив самоспалення на цьому місці на знак протесту проти введення радянських військ до Чехословаччини, повідомляє ukrinform.ua.

Міністр також наголосив, що Польща тісно співпрацює з Україною у підготовці до турніру.

"Цього тижня представники України приїжджають до Польщі на чергову робочу зустріч. Наш спосіб реалізації проекту підготовки до "УЄФА. Євро-2012" високо оцінюється УЄФА і ми надамо всіляку інформацію з цього приводу українцям", - повідомив польський урядовець.