Українська правда

Михайличенко: Претензії є до багатьох гравців

Сергей Шемшученко — 10 червня 2009, 22:19

Головний тренер збірної України з футболу Олексій Михайличенко має претензії до багатьох гравців після матчу із Казахстаном. Про це наставник національної команди заявив в ефірі ТРК "Україна".

"Грати вже вміють усі команди, ще перед матчем я припускав можливість такої гри, бо коли одній команді дуже треба і по ній це дуже видно, то інша розкутіша, на ній немає вантажу відповідальності. Вона психологічно стійкіша. Тому ми зіграли в обороні дуже недобре", - сказав він.

За словами тренера збірної, гравці дуже багато сил залишили у Хорватії та не встигли відновитися. "Ви можете сказати, що і Казахстан грав із Англією, але я ще хочу сказати, коли результат тяжіє над тобою, то ти розумієш, що тобі треба обов'язково перемагати", - додав він.

На думку Михайличенка, збірна України не використала дуже багато моментів: "десь не вистачало талану, десь влучності, а перший же рикошет залетів у наші ворота".

"Деяких гравців я сьогодні не впізнав, на жаль. Прізвища називати не буду, оцінка може бути емоційна і помилкова, але ми передивимося моменти у спокійній атмосфері, коли будемо розбирати гру. На таких іграх теж вчаться, треба вміти грати проти "маленьких" команд, для котрих за щастя вивезти очко чи три. Треба вчитися вигравати у таких команд солідно", - наголосив тренер збірної.

У Михайличенка є претензії є до багатьох гравців, бо багато кому не вдавалося реалізувати. "Малюнок гри, який ми вибрали - швидко проходити центр поля і використовувати фланги - ми все це робили, але не вистачало останньої крапки, щоб завершити атаку. Думаю, за кращого використання індивідуальної майстерності рахунок міг бути набагато більшим", - сказав наставник.

"Ми розуміємо, що 2:1 дуже слизький рахунок і тому хлопці хвилювалися. У таку погоду тримати темп було дуже важко. Все таки, гра завершила позитивне враження", - зазначив він.

Михайличенко повірив у перемогу, коли пролунав фінальний свисток. "Тут не було запасу у два-три м'ячі".