Українська правда

Михайличенко: Голи Шевченка кажуть самі за себе

Сергей Шемшученко — 2 червня 2009, 18:59

Про втому

"Якщо знати заради чого ти це робиш, заради чого готуєшся, та відкинути усе інше, я думаю, тоді проблем не буде, - розпочав наставник. - У нас є і досвідчені футболісти, є і молоді футболісти, атмосфера має тільки робочою.

Ми не будемо говорити про подвійну гру із Хорватією і Казахстаном, ми ставимо найближчу задачу - обіграти Хорватію. Хлопці чудово розуміють - якщо втомився, то перебувати у збірній немає жодного сенсу. Цим ти не принесеш користі ні собі, ні команді.

Треба залишити не тільки розмови, але і думки про свій клуб. Хлопці із розумінням поставилися до тих вимог, які ми висуваємо.

Про Хорватію

Ми чудово знаємо цю команду і протягом всього цього часу ми переглянули багато їх ігор, знаємо наскільки команда добре і агресивно грає у себе вдома. Поразка від збірної Англії була першою поразки у себе на стадіоні.

Перемагати будемо за рахунок агресивності та своєю організації гри. Я хотів би, щоб ми агресивніше зіграли в атаці, не втративши тієї надійності, яка в нас є в обороні.

Збірна Англії більш атлетична, хорвати - швидші. Там зібрана низка швидких гравців, але я не думаю, що ми поступимося у швидкості. У нас є швидкі гравці, які можуть і швидко приймати рішення.

Хорвати завжди намагаються почати боротьбу до початку поєдинку, і можливо, вивести із рівноваги наших гравців. До цього треба спокійно ставитися, на полі грають ногами а не язиками. Хорватія входить до десятки кращих команд світу.

Про прийнятний результат

Зараз зарано говорити про розклад сил - можна назвати варіантів з двадцять розкладів у цій групі. І вони будуть дуже різноманітними. Ми відстаємо на три очки у нас гра у запасі, тому головне їхати у Хорватію по очки. Ми не будемо розраховувати на нічию. Той потенціал, який має збірна України у нападі, ми ще не використали.

Наразі ми боремося не за місце, а за очки.

Про фланги

У нас немає хронічних проблем із флангами. Якщо взяти список збірної, і подивитися на форвардів та хавбеків - конкуренція там набагато вище, ніж у лінії захисту. Хотілося би більше конкуренції, щоб знаходити оптимальний склад.

Про Шевченка

Шевченко, навіть не володіючи ігровою практикою, доволі корисний і продуктивний на полі. На його рахунку три м'ячі у цьому відборі і це каже саме за себе.

Про атаку

Атака ніколи не визначалася кількістю нападників. І захищатися і атакувати треба якомога більшою кількістю гравців, бажано усіє командою. План на гру ми ще не вибрали, у нас є декілька днів роботи. Подивимося хто у якому стані.

Про новачків

Іщенко останнім часом непогано виступав на позиції центрального захисника. Це доволі швидкий, агресивний захисник, який добре грає позиційно і може зіграти на фланзі. Його участь у Кубку УЄФА дає нам впевненість у тому, що Іщенко буде корисним для команди. А агресивність і швидкість найкращого бомбардира чемпіонату Ковпака не завадить. Я не можу сказати, чи потрапить він у заявку. У нього є величезне бажання грати у збірній.

Про козирі України

Наші гравці отримали величезний міжнародний досвід. Радує і те, що хлопці приїхали із бажанням грати. У хлопців немає жодного сумніву у тому, що ми можемо на рівних грати із провідними командами світу - тією ж Англією та Хорватією. Ставимо задачу тільки на перемогу.

Допоможе нам і наше самолюбство, яке має бути у всіх. Це завжди було великим стимулятором внутрішнього налаштування і характеру гравців.

Про стислі умови підготовки

Так готуються усі, тут нічого нового немає. Це розклад. Англія буде їхати у Казахстан за три дні і буде готуватися там. Умови підготовки у Казахстані і в Англії відрізняються. Але усі професіонали.

Про преміальні

Гроші грають важливу роль у стимуляції гравців, але це не може бути на першому місці. Якщо ти не готовий психологічно, якщо ти не готовий нічого робити - жодні гроші тебе не врятують. Я нормально до цього ставлюся. Це зайвий раз підкреслює важливість гра для Хорватії. У хорватів свій погляд на це. Я ще не спілкувався із Григорієм Суркісом, але у нас жодних проблем із преміальними не має бути.

Про травму Тимощука

У нього були невеликі проблеми із коліном, але може це і на краще, що він пропустив останню гру. Він приїхав і працював з усіма, жодних скарг з його боку не було.