Українська правда

Меру Садовому начхати на міську раду: звіту про підготовку Львова до "Євро" не буде

Сергей Шемшученко — 3 жовтня 2008, 13:09

Звіту міського голови Львова Андрія Садового про підготовку до Євро-2012 знову не буде. Бо так вирішив сам голова, порушувши цим відповідну ухвалу міської ради. Згідно з нею, 9 жовтня повинен був відбутися звіт Садового про Євро-2012, в якому співдоповідачами мали виступити заступник мера Олексій Жаріков, директор департаменту з Євро-2012 Олег Засадний та начальник управління капітального будівництва Богдан Коваль.

Пропозицію звіту висунула фракція БЮТ, її підтримали інші фракції, і це вилилося в ухвалу сесії, яка є обовязковою до виконання. Однак міський голова проігнорував це рішення, і в порядку денному сесії 9 жовтня фігурує не звіт міського голови й вищезгаданих співдоповідачів, а просто інформація Засадного.

Голова фракції БЮТ у Львівській міській раді Юрій Гудима розцінює це як "плювок в обличчя громади міста і депутатського корпусу".

"Ми постійно стикаємся з повною ігонорацією ухвал сесії. Це не є справа Андрія Івановича вирішувати, буде це звіт чи просто інформація для роздумів. Рада зобовязала мера особисто прозвітувати. Це була вимога не першого дня і навіть не першого місяця. Постійно міський голова втікав від звіту. І ми з обуренням сприймаємо теперішню ситуацію. Це є просто знущання над львівянами, які вже 2 роки не можуть особисто від мера, якого вони обрали й якому платять зарплату своїми податками, почути звіт про підготовку міста до Євро-2012. Звичайно, ми надалі будемо вимагати саме звіту Садового. Інформація інших чиновників нас не цікавить. Якщо ж Андрій Іванович знову буде уникати звіту, у нас не буде іншого виходу, як звернутися до громади міста, аби вона змусила міського голову дати звіт", – наголосив Юрій Гудима.

zik.com.ua