Українська правда

Мерлені прооперували польські хірурги

Сергей Шемшученко — 13 жовтня 2009, 17:07

Олімпійська чемпіонка Іріні Мерлені була прооперована у Львові польськими хірургами.

Травму лівого коліна українська вільна борчиня отримала ще за півроку до Ігор у Пекіні - розрив хрестоподібної зв'язки. Медики наполягали на операції, але тоді спортсменка відмовилася від хірургічного втручання, щоб взяти участь у своїй другій Олімпіаді. За рік після завоювання в Пекіні "бронзи" Ірині все ж таки довелося лягти на операційний стіл.

Другого жовтня у Львові польські лікарі зробили Ірині Мерлені операцію на коліні. Днями спортсменку виписали з лікарні. Зараз Ірина знаходиться в рідному Хмельницькому.

"Замість запланованих сорока хвилин операція тривала дві з половиною години. Я лежала у львівській лікарні. Спочатку ми з чоловіком хотіли їхати до Польщі, так як домовилися з хорошими місцевими хірургами. Але вони сказали, що проведуть операцію у Львові", - розповіла спортсменка.

За її словами, медики не очікували, що травма настільки серйозна. "Я не дуже-то вникала у медичні тонкощі, але, як пояснили мені потім лікарі, у мене не тільки була розірвана зв'язка, але і пошкоджений меніск, а також почав стиратися суглоб. Хірурги використовували, так би мовити, мій природний матеріал. Зв'язку, необхідну для операції на коліні, взяли з іншої частини мого тіла", - наводить слова спортсменки газета "Факты".