Українська правда

Матч юних зірок: "Льви" боролися гідно

Сергей Шемшученко — 12 січня 2004, 12:37

У суботу на льодовій ковзанці "Крижинка" відбувся перший "Матч зірочок" Української юнацької хокейної ліги (УЮХЛ), у якому взяли участь юні хокеїсти у віці від 9 до 14 років з Києва, Харкова, Херсона і Сєвєродонецька. Майбутні надії вітчизняного хокею були розбиті на двох команд - "Сузір'я Лева" і "Сузір'я Орла". Перемогу з рахунком 8:5 отримали "Орли".

Перед двобоєм були проведені захоплюючі конкурси на найшвидшого гравця, самого техничного і точність кидків. У першому, за максимально короткий проміжок часу потрібно було пробігти коло на майданчику. У другому, де перевірялася техніка, необхідно було стартувати від червоної лінії, підхопити шайбу й обвести вісім фішок. І в третьому хлопці каучуковими дисками вражали кути хокейних воріт. А в самому матчі, після кожного періоду, гравці пробивали булліти, де вже свою майстерність демонстрували воротарі. Переможці конкурсів одержували пам'ятні кубки.

- Таке шоу повинно бути, адже це свято для наших дітей, - сказав після матчу в інтерв'ю "ВС" президент УЮХЛ Олег Моллер. - Наприкінці серпня, коли складався календар двобоїв на сезон 2003/2004, цей матч був присвячений річниці святкування УЮХЛ. Командам були дані специфічні назви - "Сузір'я Лева" і "Сузір'я Орла". Чому? Все дуже просто. Раз у командах зібрані майбутні зірочки, те ці сполучення можна назвати сузір'ями.

- По якому принципі відбиралися гравці?

- За підсумками минулого сезону кращі хлопці автоматично ставали кандидатами, крім того, були і хлопці, що заявили про себе вдалою грою в цьому сезоні, серед них представники Харкова, Херсона і Сєвєродонецька. А самих учасників вже відбирали тренери шляхом голосування.

Костянтин ДУЛЬЦЕВ, "Весь спорт"