Українська правда

Львівська влада відмовила німецькому інвестору, бо той "прозорий"?

Сергей Шемшученко — 31 серпня 2008, 14:10

Львівська влада від футболила німецьку компанію "Хохтіф", яка була повністю готова до початку будівництва стадіону до Євро-2012. Про це під час круглого столу на тему "Проблеми Євро-2012 у Львові: від стадіону до доріг" повідомив депутат Львівської міськради, колишній виконувач обов'язків міського голови Львова Зеновій Сірик.

"Львову терміново треба шукати інвестора. Для цього, передусім, треба проїхати і вибачитися перед німецькою компанією "Хохтіф". Адже, коли ця фірма приїхала до Львова з генпідрядником, інвестором та готовою угодою, владі треба було тільки поїхати, перерізати стрічку, випити шампанського і подякувати за подарунок місту", - наголосив Зеновій Сірик. Він додав, що натомість міська влада відфутболила німецького інвестора.

"Інвестор - це людина, яка приходить, будує стадіон за свої кошти і за 25 років продає його місту за 1 грн. Решта - це "купи-продай". Якщо ми візьмемо кредит, платитимемо за стадіон землею чи майном, - усе це кошти міської громади", - додав Сірик.

Нагадаємо, 26 грудня 2007 року депутат Львівської міської ради Зеновій Сірик заявляв про корупцію у львівській владі:

"Німецька фірма "Хохтіф" (Hohtif), яка розробила концепцію будівництва нового стадіону у Львові, не бере участі у конкурсі з визначення інвестора на будівництво стадіону, бо працює надто прозоро. Німці не хочуть брати участі у тіньових схемах із львівською землею".

"Я звертався до міського голови Львова Андрія Садового із питанням, чому місто не використовує послуги фірми "Хохтіф" для будівництва нового стадіону, яка, власне, й розробила концепцію майбутньої спортивної споруди, однак досі не отримав відповіді", - зазначив тоді Зеновій Сірик.

За матеріалами zik.com.ua