Українська правда

Львів знайшов підрядника для будівництва нового стадіону у Львові?

Сергей Шемшученко — 4 серпня 2008, 11:57

4 серпня, пленарне засідання сесії Львівської міськради, повідомлення про скликання якої депутати отримали недільним вечором, вчасно не розпочалося, повідомляє ЗІК.

Порядок денний сесії, яка вже затрималася на годину, маэ два питання: утворення робочої групи для контролю за підготовкою проведення у Євро-2012 у Львові та укладення договору підряду між управлінням капітального будівництва та анонімним підрядником. Його назва у проекті ухвали не фігурує, але в кулуарах називають підрядника - це ТзОВ "Арніка". Це та сама "Арніка" яка мала адаптувати до вимог українського законодавства проект на будівництво нового стадіону, який розробила переможець тендеру, австрійська фірма "Альпіне".

За версією міського голови Львова Андрія Садового цей проект вже готовий, адаптований і поданий на розгляд сертифікованій інституції на державну експертизу. Загалом експертна процедура зазвичай триває 30-45 днів, Для пришвидшення процесу, за словами Андрія Садового, експертизу влаштували у Львові.

Головний архітектор Львова Юрій Криворучко, зробить державну експертизу ДІ "Містопроект" - організації, яка неодноразово так наполегливо хотів підпорядкувати Львівській міськраді Андрій Садовий, однак його намагання зазнали фіаско.За словами Юрія Криворучка, оцінити українську адаптацію "Арніки" у ДІ «Містопроект» має керівник державної експертизи Князик Василь Дмитрович.

Нагадаємо, що 1 серпня під час круглого столу до Євро-2012 т.в.о. голови Львівської ОДА Микола Кміть зазначив: "Якщо до 15 серпня міська влада не подасть договору на субпідряд побудови стадіону і договору фінансових гарантій, тих гарантій, які приймає УЕФА, це буде проблема".

www.zik.com.ua