Українська правда

Львів виділив 80 млн. грн. на початкові роботи по спорудженню стадіону до Євро 2012

Сергей Шемшученко — 4 серпня 2008, 14:26

У понеділок на сесії Львівської міської ради ухвалено рішення про виділення 80 млн. грн. на початкові роботи по спорудженню стадіону до ЄВРО 2012.

Також за результатами сесії надано дозвіл управлінню капітального будівництва на укладання договору генерального підряду на будівництво стадіону до ЄВРО 2012. За словами міського голови Львова Андрія Садового, договір є дуже складний, оскільки передбачає чітке розуміння норм чинного законодавства України та інших країн, але до середини серпня він повинен бути завізований. Основними ж вимогами до субпідрядників є чітке дотримання термінів будівництва та досвід.

"Таким чином місто самостійно починає будівництво стадіону. Зрозуміло, коли будівництво йде вперед, то ціни на навколишню територію зростають і вона стає привабливішою для інвесторів", - зазначив Андрій Садовий

Крім ФК "Карпати", зацікавленість інвестуванням у будівництво футбольної арени виявили також ФК "Львів" та спільне українсько-канадське підприємство «РОСАН».

"Якщо брати до уваги всі міста, які будують стадіони за бюджетні кошти, а це всі стадіони у Польщі та стадіон у Києві, то Львів знаходиться у найкращому положенні, оскільки вже має якісний проект стадіону, який адаптований фірмою "Арніка" до вітчизняних вимог", - розповів Андрій Садовий.

За результатами сесії також створено робочу групу, яка буде опрацьовувати всі пропозиції, що надійшли чи будуть надходити від інвесторів, які мають бажання долучитися до розбудови території на вул. Стрийській -Кільцевій.