Українська правда

Львів прийняв програму підготовки до чемпіонату Європи

Сергей Шемшученко — 18 лютого 2009, 14:45

Львівська міська рада переважною більшістю голосів проголосувала за прийняття в цілому Міської цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Згідно з документом, для проведення Євро-2012 у Львові буде збудовано новий стадіон та 4 тренувальні поля, забезпечено належний рівень медичної допомоги, безпеки та правопорядку, а також відповідний рівень та якість транспортної та туристичної інфраструктури.

Зокрема, програмою визначені ключові напрямки, які потребують фінансування в рамках підготовки до Євро-2012, а саме: оновлення 4 міських лікарень, будівництво та реконструкція доріг від вокзалу, аеропорту та центральної частини міста до стадіону, а також оновлення рухомого складу електротранспорту та будівництво нових трамвайної та тролейбусної ліній до стадіону, будівництво 23 та реконструкція 13 готелів, створення чотирьох головних фан-зон, загальною місткістю 50 тис осіб.

Програмою передбачене фінансування заходів підготовки міста до чемпіонату Європи на загальну орієнтовну вартість 6 млрд 973 млн 200 тис. грн. Основними джерелами фінансування є державний та міський бюджет, а також інші джерела, серед яких інвестиційні кошти та залучення банківські кошти. Після визначення у травні на державному рівні програми фінансування міст, що приймають Євро-2012, міська програма підготовки до ЄВРО 2012 буде скориговано в сторону збільшення залучення коштів з державного бюджету.

Нагадаємо, що за основу програму підготовки було затверджено у лютому 2008 року.