Українська правда

Львів готується до Євро-2012 за графіком - Васюник

Сергей Шемшученко — 27 квітня 2009, 15:14

Львів готується до Євро-2012 відповідно до усіх графіків. Про повідомив у коментарі Zaxid.net віце-прем'єр-міністр України Іван Васюник.

Він також розповів, що у травні буде оголошено конкурс із визначення інвестора з будівництва нового терміналу Львівського аеропорту. Водночас він зазначив, що львівський та аеропорт у Борисполі, як єдині державні аеропорти, матимуть гарантії держави щодо фінансування у межах підготовки цих об'єктів до Євро-2012.

Васюник додав, що за його інформацією питання інтелектуальної власності щодо проекту стадіону до Євро-2012, розробником якого є компанія "Альпіна", вирішено під час переговорів між компанією генпідрядником - "Азовінтекс", містом: "Розрахунок відбуватиметься відповідно до законодавства України".

Нагадаємо, що першопочатково повідомлялося, що компанія "Альпіна" мала отримати за проект 4-5 млн євро. Пізніше керівник Дирекції з будівництва стадіону до Євро-2012 Віталій Сулима зазначив, що у договорі не зазначено, що Львів має заплатити за проект саме таку суму. За словами ж директора департаменту Євро-2012 ЛМР Олега Засадного, відповідно до законодавства за проект компанії мають заплатити близько 12 млн грн.