Українська правда

Кубок Північного Уралу. Ушеніна на другому місці

Сергей Шемшученко — 1 серпня 2008, 13:20

У російському місті Краснотур'їнськ триває жіночий міжнародний турнір "Кубок Північного Уралу" за участю восьми шахісток. У перших двох турах українка Ганна Ушеніна отримала перемогу і нічию.

У третьому турі Ушеніна, що грала білими з лідером турніру болгаркою Антоанетою Стефановою, завершилася внічию вже на 14-му ході. У четвертому турі українка грала проти француженки Марі Себа. У Челябінському варіанті сиціліанського захисту француженка, що грала білими, пожертвувала фігуру. У обмін вона отримала трьох пішаків і велику активність. Здавалося, що напориста гра Марі на цьому турнірі знову принесе свої плоди. Але чим менше лишалося часу на годиннику, тим більше Себа упускала свою перевагу. Ушеніна відома своїм міцним оборонним стилем, і на цей раз він її не підвів. Фігуру довелося повернути назад, зате атака білих захлинулася. Нічия була зафіксована на 48 ході.

Після чотирьох турів українка з 2,5 очками ділить друг сходинку із Марі Себа та китаянкою Ксю Юхта. Лідером є Антоанета Стефанова з трьома очками.