Українська правда

Корея почала будувати селище до чемпіонату світу

Сергей Шемшученко — 1 квітня 2009, 21:57

У корейському місті Дегу урочистою церемонією закладки почалося будівництво селища для атлетів до чемпіонату світу 2011 року. Про це повідомляє Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій.

На церемонії закладення майбутнього селища для атлетів міністр корейської Національної Асамблеї "Спеціального комітету підтримки міжнародних змагань" Парк Йонг-гун висловив свої сподівання, що на змаганнях у Дегу корейці зможуть таки відкрити рахунок своїм легкоатлетичним нагородам.

Нагадаємо, що до цього часу жодному корейському атлетові не вдавалося піднятися на п'єдестал пошани чемпіонатів світу з легкої атлетики.

Щодо самого майбутнього легкоатлетичного селища, то розташоване воно буде у східній частині міста з видом на ріку Геумо і буде розташоване лише в п'яти хвилинах ходьби від Daegu Stadium, де власне і відбуватимуться змагання.

Атлетичне селище матиме 2028 кімнат і зможе прийняти 3500 спортсменів, тренерів та офіційних осіб. Воно буде ландшафтним і матиме всі умови для тренувань легкоатлетів.

13 чемпіонат світу з легкої атлетики відбуватиметься в Дегу з 27 серпня по 4 вересня 2011 року.

uaf.org.ua