Українська правда

Конфлікт футбольної федерації і уряду Польщі виник через "деякі неточності"

Сергей Шемшученко — 7 жовтня 2008, 18:13

Глава польського футбольного союзу Міхал Лісткевіч, який був обвинувачений полським урядом у корупції, упевнений, що конфлікт його організації з міністерством спорту, який поставив під загрозу найближчі ігри збірної Польщі в кваліфікації ЧС-2010 і проведення в Польщі Євро-2012, практично залагоджений.

"Насправді весь конфлікт був викликаний тим, що міністерство спорту пильно контролювало діяльність федерації футболу Польщі, до нас приходили одна перевірка за іншою. У результаті були виявлені деякі неточності, в перевіряючих органів виникли зауваження по документації. Міністерство спорту нарікало на те, що ми не всі вимоги виконуємо і запропонувало призначити комісара, який би стежив за станом справ у федерації і контролював нашу діяльність. Комісар був призначений арбітражним судом НОК і призначена була людина, рекомендована міністерством", - сказав Лісткевіч, якого цитує liga.net з посиланням на "Sportnews.by".

За його словами, коли про це дізналися ФІФА і УЄФА, вони обурилися і визнали ці дії втручанням у діяльність громадської організації. "Вони пригрозили не допустити нашу збірну до найближчих офіційних матчів, а також поставили під сумнів можливість проведення в Польщі чемпіонату Европи, якщо так триватиме і надалі", - відмітив він.

"Тепер питання практично залагоджене. ФІФА і УЄФА, створили надзвичайну комісію, яка буде гарантом нашій діяльності. В п'ятницю у Цюріху ми зустрічаємося з членами цієї комісії. Упевнений, жодних серйозних проблем більше немає. Існують лише невеликі юридичні нестиковки в трактуванні законів країни і законів головних футбольних організацій - ФІФА і УЄФА. Їх ми і обговоримо при зустрічі" - підкреслив глава.

Нагадаємо, футбольним властям Польщі удалося уникнути санкцій з боку ФІФА і УЄФА, які могли бути накладені у зв'язку з втручанням держави у справи національної федерації.