Українська правда

Климентьєв: "Не жалкую що виступаю за збірну України"

Сергей Шемшученко — 8 травня 2002, 16:04
Сергій Климентьєв, захисник збірної України:

Сергій, ви не задумувалися про те, що могли б і за російську збірну грати?

Напевно, міг. Але я ніскільки не жалію про це. Багато в чому сприяла моєму прогресу якраз гра за збірну України. Про мене дізналися в Росії після виступу на Кубку "Спартака" в 1999 році.

Ваш погляд зі сторони на збірну Росії. У чому причина так невдалої гри?
Важко судити про це, не знаючи всіх нюансів, але мені здалося, що хлопці психологічно надламалися. Немає упевненості, без якої не можна домагатися успіху на такому турнірі. Тут йде гра абсолютно на інших швидкостях, і треба бути не тільки готовим до цього, але в якихсь моментах постаратися стрибнути вище голови.

Магнітка, в якій ви граєте, тяжіє до комбінаційного хокею. Головний тренер "Металурга" Валерій Белоусов допомагає Борису Михайлову. Але у росіян немає навіть проблисків комбінаційної гри.

Я думаю, що суперники просто грамотно вистроюють оборону, не даючи розвинути атаку. У такому випадку треба частіше брати гру на себе, грати індивідуально. Але видно щось не клеїться у хлопців. У вашій збірній багато новачків, а досвід також справа важлива. Що стосується Валерія Бєлоусова і його команд, то скажу, що я радий працювати з таким тренером. Він дуже багато зробив для мене, допоміг знайти свою гру. Тому я із задоволенням залишаюся в Магнітці на наступний рік. Мета у нас буде одна - чемпіонство.

"Весь хокей"