Українська правда

Київська "Крижинка-94" взяла участь в турнірі на призи Павла Буре

Сергей Шемшученко — 11 січня 2006, 14:22

На двох престижних міжнародних турнірах встигла відзначитися київська "Крижинка-94" під час дитячих зимових канікул.

З 22 по 25 грудня підопічні Михайла Гришина гостювали в Москві, де виступили на вже традиційному міжнародному Кубку на призи Павла Буре для команд 1994-95 р.н.

Юні кияни були розсіяні в одну підгрупу з господарями майданчику, московською "Північною Зіркою", естонським "Юністарсом" і спартаківцями Санкт-Петербурга. Регламент турніру припускав на першому етапі матчі в підгрупах, а потім по їх результатах, стикові ігри.

Фінішувавши в підгрупі третіми, представники України на другому етапі могли поборотися максимум за 5-те місце. Їхніми суперниками були московські "Срібні Акули", матч із якими виявився дуже напруженим.

Після другого періоду кияни вели з рахунком 3:1, але удержати перевагу не зуміли - "Акули" звели основний час до нічиєї - 4:4. У результаті переможця виявляли тільки за допомогою буллітів, в яких точніше виявилися москвичі.

Головний приз турніру завоювали хлопці з "Північної Зірки", другими стали динамівці, третіми - спартаківці.

Повернувшись із Москви, кияни, посилені сімома хокеїстами з харківської СДЮСШОР-94 і власним вихованцем, голкіпером Березіним, що захищає нині кольори російської команди з Бєлгорода, відправилися на 33-й європейський турнір у німецький Регесбург.

Склад учасників цих змагань, у яких брали участь хлопці 1993-94 р.н. виявився дуже представницьким. В одній підгрупі з "Крижинкою" за два місця у фіналах боролися команди "Білі Ведмеді" (Москва), "Комета" (Брно, Чехія), ХК "Еппан" (Італія) і "Суіндон Саусвест" (Англія). Іншу підгрупу склали ХК "Здар" (Чехія), СК "Лангенталь" (Швейцарія), ЕВ "Регенсбург" (Німеччина), "Ред буллс" (Зальцбург, Австрія) і "Драконс" (Уромі, Угорщина).

У своєму стартовому матчі українці розійшлися миром з москвичами - 1:1 (гол - Яновський), що зіграло вирішальну роль у розподілі місць. У другій грі "Крижинку" переграли чехи (1:3, гол - Коляда), які зі стовідсотковим результатом фінішували в підгрупі першими.

Дві наступні перемоги над італійцями й англійцями (3:2 й 3:0, відповідно, шайби в обох зустрічах на рахунку Мельника, Коляди і Яновського), дозволили українцям набрати 5 очок - стільки ж скільки було й у команди з Північного адміністративного округу Москви. Однак, завдяки кращій різниці забитих і пропущених шайб у фінал за 3-те місце вийшли саме росіяни.

"Крижинка" же, зайняла у фінальної табелі про ранги досить високе 5-те місце. При цьому, титул кращого голкіпера турніру організаторами був присуджений Дмитру Березіну.

У фінальному матчі за перше місце зійшлися дві чеські команди, у якому з різницею в одну шайбу переміг "Здар", а в зустрічі за третє місце "Лангенталь" з рахунком 3:2 переміг москвичів.

"Українська хокейна агенція"