Українська правда

Київ до 7 липня має вирішити питання з розміщенням гостей Євро-12

Сергей Шемшученко — 26 червня 2009, 13:51

Президент України Віктор Ющенко доручив меру Києва Леоніду Черновецькому до 7 липня цього року вирішити питання з розміщенням гостей на час проведення Євро-2012.

Про це він повідомив у ході наради з підготовки Києва до Євро-2012.

"До 7 липня як по немережевих, так і по мережевих готелях ви повинні поставити крапку й за два тижні до закінчення терміну (до 31 серпня) поінформувати УЄФА", - сказав Ющенко.

У свою чергу, мер Києва Леонід Черновецький поінформував, що договори на розміщення не укладено з 8 пяти- та чотиризірковими готелями, зокрема, "Хаятт", "Опера", "Редісон", "Президент-отель", "Рів`єра", "Дніпро", "Україна" і "Кооператор".

За словами Черновецького, власники готелів хочуть укладати договори з УЄФА безпосередньо, "а з нами спілкуються з позиції сили". Він хотів би, щоб Ющенко взяв участь у зустрічі, яка 7 липня відбудеться з представниками компанії «ТУІ Тревел» - туристичним оператором із розселення гостей, визначеним УЄФА.

За даними мера Києва, на сьогодні в Києві існує 128 готелів на понад 9 тис. номерів, додатково планується побудувати 35 чотири- і п`ятизіркових готелів на 7,5 тис. номерів.

У 2008 році було побудовано два чотиризіркових готелі на 60 номерів і два тризіркові готелі на 90 номерів. На сьогодні будується 18 готелів на 3 тисячі номерів.

Очікується, що в 2009 році в Києві буде введено в експлуатацію 5 готелів на 500 номерів.

unian.net