Українська правда

Кірсан Ілюмжинов запевнив, що матч Топалов-Камський відбудеться саме у Львові

Сергей Шемшученко — 31 травня 2008, 18:29

ФІДЕ досі не отримала підтвердження банківських гарантій від менеджера Гати Камського Олександра Черненко на проведення півфінального матчу за звання чемпіона світу між американцем і болгарином Веселіном Топаловим у Львові. Раніше Черненко пояснював затримку перекладу технічними складнощами із забезпеченням банківських гарантій призового фонду матчу.

А днями масла у вогонь підлив Олексій Широв, який виступає за Іспанію. Він повідомив, що хоче замінити американця Гату Камського у півфінальному матчі за звання чемпіона світу з болгарином Веселіном Топаловим.

"Не зважаючи на те, що сплинуло декілька термінів подачі заявок на проведення матчу Топалов-Камський, ФІДЕ досі не оголосило про місце його проведення. Матч, швидше за все, пройде в Болгарії, оскільки організатори поєдинку у Львові, схоже, не можуть забезпечити гарантії його проведення. Гата Камський раніше заявляв, що не хоче грати в Болгарії. Згідно правил, у цьому випадку його кандидатура має бути замінена на мою. Абсолютно ясно, що необхідно покласти край цій невизначеності і тривалому мовчанню. Ніхто не може чекати вічно, для цього і передбачені резервні гравці" - говориться у прес-релізі Широва.

Але, не зважаючи на весь цей інформаційний галас, схоже, місце проведення шахового півфіналу не буде змінено. Президент Міжнародної шахової федерації Кірсан Ілюмжинов, який прибув учора до Москви для участі у Президентській Раді ФІДЕ, повідомив що матч Топалов-Камський відбудеться саме у Львові. "Завтра я про це оголошу на Президентській Раді ФІДЕ" - запевнив Ілюмжинов. "Я надам свої особисті фінансові гарантії. Призовий фонд буде таким, який був вказаний у заявці менеджера гросмейстера Гати Камського Олександра Черненко: 935 тис. доларів. З яких гравці отримають 750 тис. чистими".

За матеріалами ChessPro.Ru, Sports.Ru