Українська правда

Кандидати в збірну України не зіграли в складі "Сокола"

Сергей Шемшученко — 15 січня 2004, 13:56

Програвши у двох двобоях - 0:2 і 1:2 ХК "Рига-2000" київський "Сокіл" завершив свою шести матчеву виїзну серію, що продовжувалася більш двох місяців. Нагадаємо, що напередодні кияни здолали інший латвійський клуб АСК "Огре" - 4:2 і 4:3. Поразки від рижан наставник "Сокола" Олександр Сеуканд пояснив невпевненими діями його підопічних в обороні і відсутністю в команді одного з провідних форвардів-універсалів - Євгена Лазарєва, що після ігор з "Огре" був дискваліфікований на п'ять матчів.

- У Жені просто здали нерви, - сказав в інтерв'ю "ВС" Олександр Юрійович. – В одному з моментів арбітр покарав його двохвлинним штрафом. А він з цим був не згодний і почав поводитися не по-спортивному. Даром це нам не пройшло. Крім того, в іграх із ХК "Рига" свою роль зіграла коротка лава запасних.

До речі, у складі "Сокола" в іграх із ХК "Рига-2000" не змогли вийти на майданчик відраховані з табору рижан кандидати в національну збірну України – Олександр Панченко, Артем Гніденко і Євген Пастух. За словами генерального менеджера "Сокола" Василя Фадєєва керівництво латишів зробило все, щоб вони не зіграли проти колишнього клуба. Але, проте, у найближчих домашніх матчах із ХК "Гомель" ці гравці зможуть підсилити гру киян.

Матчі з білорусами, намічені на 21 і 22 січня пройдуть у Палаці спорту. Початок у 18.00. Вхід для всіх шанувальників хокею – вільний.

Цікаво, що під зводами головної критої арени країни кияни востаннє грали три роки тому - 31 січня 2001 року. Тоді суперником "Сокола" був інший київський клуб – "Беркут". Зустріч завершилася в нічию – 4:4.

Усі двобої регулярного чемпіонату СЄХЛ, що залишилися, "Сокіл" буде проводити вдома – із ХК "Гомель" (21 – 22 січня), з "Металургсом" (31 січня і 1 лютого), із ХК "Рига-2000" (13 – 14 лютого) і мінським "Кераміном" (21 – 22 лютого).

Костянтин ДУЛЬЦЕВ, "Весь спорт"