Українська правда

Іспанія зацікавилась інвестиційними проектами України до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 8 липня 2009, 18:36

Каталонські підприємці пропонують співробітництво з Україною у контексті її підготовки до Євро-2012. Про попередні домовленості щодо цього йшлося на зустрічі Генерального консула України у Барселоні Юрія Клименка з керівництвом компанії Foment.

Foment - це конфедерація підприємницьких організацій та підприємств Каталонії - найбільш економічно розвинутого регіону Іспанії. Під час зустрічі директор Foment Давід Торнос ознайомився з переліком цільових інвестиційних проектів для Євро-2012 та наголосив, що передасть ці проекти зацікавленим бізнесменам Каталонії для подальшого вивчення.

За інформацією МЗС України, учасники зустрічі попередньо домовились про проведення у другій половині листопада цього року українсько-іспанського бізнес-форуму. Захід відбудеться у Барселоні на базі місцевої торгово-промислової палати. За словами Девіда Торноса, цілком ймовірно, що перші угоди між українськими та іспанськими партнерами буде укладено саме під час цього форуму.

Також, у ході зустрічі український Генконсул ознайомив каталонських підприємців з сучасним економічним становищем та наявним потенціалом України, необхідним для міжнародної співпраці. За його словами, минулого року товарообіг між Україною та Іспанією зріс на 55,1% і сягнув 1,530 млрд. дол. США.

euro2012.ukrinform.ua