Українська правда

Інвестори не відмовляються від київських готелів

Сергей Шемшученко — 15 листопада 2008, 12:37

Начальник управління з туризму Київської міської державної адміністрації Микола Грицик запевняє, що жоден інвестор будівництва об'єктів Євро-2012 не відмовляється від свого проекту в Києві у зв'язку з світовою економічною кризою та кризою в країні.

Як повідомляє УНІАН, про це Грицик повідомив на прес-конференції в КМДА.

За його інформацією, минулого тижня відбулася зустріч з інвесторами і на ній столична влада отримала запевнення, що криза не вплине на виконання підписаних зобов'язань інвесторів.

"На тому тижні за ініціативи віце-прем'єр-міністра Івана Васюника було проведено зустріч з 47 інвесторами безпосередньо в Кабінеті Міністрів, щоб переконатись, як будуються об'єкти. І шість з них виступили на цьому засіданні, від імені й своїх колег. В жодному виступі не прозвучало, що криза не дасть можливості будувати готелі", - поінформував Грицик.

За його словами, жоден об'єкт в Києві, що будують за кошти інвесторів, не викликає тривоги у столичної влади.

За даними Грицика, у столиці зараз будується, зокрема, 55 готелів, які за вимогами УЄФА мають бути здані в експлуатацію до 2011 року. Зараз в Києві 22 об'єкти готельного господарства, з яких 3 п'ятизіркові, 9 - чотиризіркові, та 18 - тризіркові.

Також він повідомив, що до проведення Євро-2012 для забезпечення розміщення туристів передбачено також побудувати 6 нових гуртожитків при вишах міста. Також туристи будуть розміщуватись в молодіжному містечку на Трухановому острові.