Українська правда

Христич може повернутися в НХЛ

Сергей Шемшученко — 21 жовтня 2002, 17:39

Головний тренер збірної України з хоккею Анатолій Богданов в інтерв‘ю "Громадське радіо"
назвав попередній список кандидатів, які будуть готуватися до другого етапу European Ice Hockey Challenge, який відбудеться в Угорщені з 8 по 10 листопада. Суперниками наших хлопців будуть збірні Угорщини, Словенії Великобританії .

Нагадаємо, що на першому етапі, який відбувся в Латвії, підопічні Богданова вибороли лише одне очко, зайнявши останнє місце у группі. На цей раз, за словами головного наставника нашо збірної, українці планують виступитти якомога краще:

"Суперники нам добре відомі сказав Богданов - серед фаворитів, як це дивно звучить, господарі турніру угорці, яких очолює відомий словацький фахівець Ян Яшко. Багато хто говорить, що хокей в Угорщині розвивається великими темпами. На сьогодні збірна цієї країни твердий середняк групи В.

А через кілька років, якщо в Угорщин все буде йти за наміченим планом, то цілком можливо ми побачимо головну команду цієї країни у групі А. Про команду Великобританії відомо, що там грають колишні канадці, які отримали громодянство цієї країни. А команда Словенії , як відомо, цього року стала дебютантом Вищої ліги світового хокею зберегла у ній місце. Стосовно збірної України, то за словами Богданова, склад нашої команди, у порівнянні з першим турніром, змінититься відсотків на тридцять. Знову одержать запрошення хокеїсти, які зараз знаходяться без контракту у "Соколі" . Також буде перевірена група молодих гравців, серед яких хокеїсти "Сокола" - Благой, Побєдоносцев, В. Черненко, Доніка. Після тривалої перерви до табору національної збірної буде викликано Віталія Семенченко. Крім того, не виключно, що у будь-який момент хтось із наших гравців, які зараз виступають у Росії , або намагаються підписати там контракт, підпишуть папір, у якому відмовляться грати за за збірну України. Але поки на сьогодні таке офіційно зробили четверо - Бобкін, Д‘яченко, Люткевич и Срюбко.

Стосовно можливого переходу Дмитра Христича у санкт-петербургський СКА, головний тренер збірної України скептично відреагував на це повідомлення:

"Так, щодо Дмитра СКА виявляє зацікавленість сказав Богданов, - але чи хоче сам Христич грати в цій команд? Я, чесно кажучи не думаю. Коли ми з ним останнього разу розмовляли, у нього було тверде бажання грати тільки в НХЛ. Тут важливу роль грають сімейні обставини. Адже дружина Христича американка. Та навряд чи керівництво СКА зможе платити йому такі гроші, які він отримував у НХЛ. Але з іншого боку, я був би дуже радий, щоб Христич грав у Європі. Це, насамперед, великий плюс для збірної. У нас не було б проблем запрошувати його на матч за участю національної команди. Повертаючи до угорського етапу "European ce Hockey Challenge", можу сказати, що ми особливо не розраховуємо на допомогу Христича, тому що, напевно, він підпише контракт з одним з клубів НХЛ."

"Громадське радіо"