Українська правда

Хенде Хох, Польща. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 9 червня 2008, 00:15

1:0

2:0

Збірна Німеччини у присутній їм спокійній манері переграла команду Польщі з рахунком 2:0, помстившись за цькування польської преси напередодні поєдинку. Замість Баллака, якому в польських ЗМІ відрізали голову на колажі одного з таблоїдів, відпрацював Лукаш Подольскі, який оформив дубль. Ще смачнішою ця вендета виглядає, якщо згадати про польське коріння того ж Подольскі.

Команда Лео Беннхаккер, що перед грою розповідала про можливу історичну перемогу над німцями, була закатана в поле стадіону у Клагенфурті Бундесмашиною.

Зі стартових хвилин двобою поляки намагалися протиставити своїм суперникам швидкісну гру на флангах, але через кілька хвилин на полі був один господар - збірна Німеччини.

Уже на 4 хвилині німці пробачили поляків після двоходівки Подольскі-Клозе, коли останній пробив повз ворота. Методичність з якою Німеччина розхитувала захист своїх сусідів принесла результат на 20-ій хвилині. Гомес розпочав атаку Бундестіма і скинув на Клозе, який скориставшись помилкою захисту, опинився сам у штрафній і відпасував на дальню штангу на Подольскі, який забивав у пусті ворота.

На 35 хвилині після удару Журавські з метрів 11-ти м`яч не знаходить ворота Леманна. Більшість же атак поляків закінчувалися або ж безадресними прострілами, або ж ударами прямо в руки Леманна, хоча й у боротьбі до останньої секунди збірній Польщі також не відмовиш.

Щось намагалася створити поляки біля воріт Лиманна і в другому таймі. Здалеку били Кжинувек, Левандовськи та Геррейро. Німцям же вистачило 72-ої хвилини, щоб зняти питання про переможця в цій зустрічі. Швайнштайгер поборовся до кінця в штрафній і відпасував на Клозе, в якого удар не виходить, але м`яч відскакує до Подольскі, котрий з 12 метрів пробиває у 9-ку воріт Боруца.

На 84 хвилині один з не багатьох шансів забити у Польщі. Після навісу Геррейро пробивав Сагановскі і Леманн кінчиками пальців відбиває.

Після другого голу гра проходила більш-менш спокійно, але здебільшого тому, що це влаштовувало збірну Німеччини, що тримала все під контролем і кожної миті могла додати.