Українська правда

Греція – Росія: післяматчеві коментарі

Сергей Шемшученко — 15 червня 2008, 03:27

Головний тренер збірної Греції Отто Рехагель:

Це був дуже напружений матч. Наша команда грала краще, ніж в поєдинку зі Швецією. На жаль, у нас знову були проблеми із забитими м'ячами, тому постаралися побудувати гру від оборони. Ми не та команда, яка може забити три м'ячі в будь-якій зустрічі. Мені сподобалося, що мої гравці діяли з величезною пристрастю, незважаючи на силу російський футболістів.

Сам я не раз протистояв росіянам і знаю, наскільки вони швидкі і якою майстерністю володіють. Звичайно, ми хотіли виступити краще, проте ми потрапили в одну групу з Іспанією і Швецією, тому ніхто не чекав легкої прогулянки. Найважливіше, що гравці билися з повною самовіддачею до найостаннішого моменту. Я сказав хлопцям, щоб на полі вони віддали всі сили, і вони виконали мій наказ, але у результаті пограли. Я не можу критикувати своїх футболістів. Ми програли дуже хорошій збірній, яка володіє відмінними гравцями у лінії атаки.

Всім командам, яким доведеться зустрітися з росіянами, буде дуже важко. Чотири роки тому в Португалії сталося справжнє диво. Таке трапляється приблизно раз на 30 років. Аби це відбувалося кожного разу, ми б не називали це дивом, чи не так? Тепер нам треба зосередитися на грі з Іспанією. Наш обов'язок - показати свій кращий футбол.

Наставник збірної Росії Гус Хіддінк:

Гус Хіддінк. Фото AP

Я дуже пишаюся своїми гравцями. Ми провели декілька інтенсивних тренувань, і було цікаво дізнатися, як футболісти відреагують на стартову поразку від іспанців з рахунком 1:4. Я радий тому, як вони відреагували. Сьогоднішній результат є наслідком хорошого футболу у нашому виконанні. Звичайно, ми припускалися помилок, але, можливо, я просто занадто критичний.

У футболі часто буває так, що марнотратство біля чужих воріт приводить до поразки. Ми повинні були убити інтригу своїми швидкими атаками - на міжнародному рівні п'яти-шести моментів повинно вистачити, щоб забезпечити перемогу.

Ми аутсайдери групи, адже у нас не так багато міжнародного досвіду. Проте і аутсайдери здатні вигравати. Юрій Жирков і Дініяр Білялетдинов отримали травми, і поки що я не знаю, коли вони придуть до ладу. Зате готовий грати Андрій Аршавін, який нарешті відбув дискваліфікацію. Дуже здорово, коли у вас у команді є футболісти високого класу.

Ми спроможні грати ще краще. Треба продовжувати вчитися, треба боротися до кінця і грати на максимумі власних можливостей. Це відмінний досвід для всіх футболістів. Російський футбол прогресує, і дуже важливо, щоб національна команда показувала хорошу гру.

За інформацією офіційного сайту Євро-2008