Українська правда

Голандія – Франція: післяматчеві коментарі

Сергей Шемшученко — 14 червня 2008, 02:35

Тренер збірної Нідерландів Марко ван Бастен:

Марко ван Бастен. Фото Reuters

Перемога не далася нам легко. Ми провели відмінний матч проти збірної Італії, а сьогодні нам трохи поталанило. Проте ми забили гол у дуже потрібний момент, що нам дуже допомогло. Перший тайм ми почали досить вдало, але потім з'явилися проблеми. У другій половині тайму ми грали не дуже добре - весь час оборонялися, оскільки збірна Франції весь час тиснула на наші ворота і набагато більше володіла м'ячем.

Гравці, які вийшли на заміну, будли дуже швидкими і технічними, тому після перерви ми діяли значно небезпечніше. В той же час, і французи заграли активніше. Хочу похвалити захисну лінію своєї команди - знаходячись під великим тиском, вони впоралися зі своїм завданням, а потім ми забили красиві голи в результаті стрімких контрвипадів.

Добре зіграла кожна лінія моєї команди. Ми здатні успішно оборонятися, і у нас є чудовий воротар. Загалом, ми не дали розвернутися нападу збірної Франції. У півзахисті у нас зібрані розумні і винахідливі футболісти, та й атака збірною Нідерландів найвищого класу. Кожен з нас хоче перемог.

Ми відмінно зіграли проти італійців, а через чотири дні здолали французів, що говорить про відмінний командний дух. Ми зобов'язані добре зіграти проти румун - заради гравців і уболівальників. Звичайно, результат не так важливий, але ми повинні підійти до завершального матчу з належним настроєм.

Наставник збірної Франції Раймон Доменек:

Раніше захист був нашою сильною стороною. Зараз ми втратили свій головний козир. У футболі завжди потрібна удача, і сьогодні нашим суперникам пару разів поталанило. З іншого боку, вони розгромили і італійців, так що справа тут не лише у везінні.

Дуже прикро було пропустити швидкий гол після кутового - це поламало наш тактичний план на гру. Потрібно було діяти пильніше, але після гола в наші ворота ситуація помітно ускладнилася.

Ми створили більше небезпечних моментів, ніж у матчі з румунами, оскільки сьогодні був відкритий футбол. Проте ми аж надто розкрилися. У перші 20 хвилин після виходу на поле Роббена і Ван Персі ми створили чотири-п'ять вигідних моментів і були зобов'язані забивати.

Загалом, це була суміш помилок з одного боку і високий клас воротаря збірної Нідерландів з іншоuj. І ми, і італійці ще можемо вийти в 1/4 фіналу, але все залежатиме від другого матчу групи. У голландців вже шість очок, і я упевнений, що вони гратимуть резервним складом.

Від нас мало що залежить - треба просто показати хорошу гру проти збірної Італії і сподіватися, що все складеться вдало для нас. Враховуючи обставини, що склалися, потрібно бути великим оптимістом, щоб вірити, що збірна Нідерландів візьме гору над румунами.

За інформацією офіційного сайту Євро-2008