Українська правда

Франція і Румунія зіграли нудну нічию

Сергей Шемшученко — 9 червня 2008, 21:10

Статистика матчу:
Удари - 7:11
У площину воріт - 0:1
Фоли - 16:22
Офсайди 1:1
Кутові 3:3
Володіння м'ячем 46%-54%

9 червня матчем Румунія - Франція стартував турнір у групі С. Слід зазначити, що кожне очко у цій групі на вагу золота, а отже феєричного атакувального футболу від звітної гри навряд чи можна було очікувати. Проте гра навіть перевершила сподівання щодо невидовищності.

Перший небезпечний момент виник на 16 хвилині, коли французи кинули довгим пасом у прорив Малуда. Француз мав ивходити сам на сам з Лобонтом, але румунський воротар вийшов з воріт і у підкаті вибив м'яч у Малуда.

Найреальніший шанс у першому таймі, а можливо і у всьому матчі, збірна Франції мала на 32 хвилині, коли після навісу з лівого флангу головою бив Анелька. Ніколя ніхто не заважав і до воріт було метрів 8, але француз не зміг поцілити у ворота.

Друга половина почалася за явної переваги румунів, але зрештою ця перевага так і не змогла втілитися в щось путнє. Усе на що спромоглися румуни - це постійні спроби Муту, Ківу чи Даніеля Ніколае зачепитися за м'яч з його подальшою втратою.

Ближче до середини тайму французи вирівняли гру і навіть створили напівмомент. На лівому фланзі провалився Рац і Рібері пройшов своїм флагом, але замість прострілу відкотив м'яча на лінію штрафного на Бензема. Француз пробив, але не дуже сильно і прямо в руки Лобонта.

Це власне і вся гострота, яка виникла в матчі протягом 90 хвилин. 0:0 і залишається чекати чи скористається сьогодні хтось із суперників по групі таким подарунком.