Українська правда

Фоменко: "На Молдову не можна виходити з тим самим настроєм, що і восени"

Сергей Шемшученко — 25 березня 2013, 11:43

Головний тренер збірної України на передматчевій прес-конференції дав характеристику найближчому супернику нашої команди в груповому турнірі відбору на ЧС-2014.

"Збірна Молдови - це досить непогана команда, яка, хоч і не має такого великого вибору футболістів, які виступають в європейських клубах, як та сама збірна Польщі. Але в її складі є багато футболістів, які представляють російську Прем'єр-лігу.

Рівень цього чемпіонату ви знаєте - він досить високий. Тому молдавські збірники досить кваліфіковані, хороші футболісти".

Нагадаємо, що, попри статус фаворита, восени збірна України зіграла на виїзді з молдаванами внічию.

"Це був негативний досвід. Хлопці самі говорять про це зараз. Всі вони віддають собі звіт в тому, що не можна виходити на матч з таким настроєм, як це було восени.

Також вони чудово розуміють, що зараз кожна гра для нашої команди - ключова. Так що не думаю, що потрібно вживати якихось заходів. Досить просто періодично нагадувати хлопцям якісь моменти".

Також Фоменко повідомив, що фізичні кондиції наших збірників можна назвати цілком прийнятними.

"Хлопці трохи "наїлися" в грі проти Польщі. Але я не думаю, що за ці три дні не можна було прийти в себе - з точки зору функціонального стану. Тут складніше відновитися психологічно.

Саме в цьому плані навантаження було дуже сильним. Гра у Варшаві забрала багато емоційних сил. Намагаємося зараз це нівелювати ", - резюмував Михайло Фоменко.

Нагадаємо, що в останньому матчі відбору збірна України на виїзді здолала команду Польщі з рахунком 3:1.